Zároveň budú pripojené do internetu a navzájom prepojené.

Huawei predstavil v Číne nový ARM procesor Kunpeng 920 a pri tejto príležitosti prezentoval svoju víziu budúcnosti.

Čínsky výrobca predpokladá, že v budúcnosti budú všetky veci a objekty prepojené, budú vnímať a budú inteligentné. Vďaka tomu bude neustále rásť množstvo informácií, ktoré bude musieť spracovať všadeprítomná výpočtová technika.

Na spracovanie rôznych typov dát však nebude stačiť iba jedna výpočtová architektúra a Huawei preto vidí budúcnosť v spoločnej existencii procesorov, grafických kariet, procesorov na spracovanie digitálnych signálov a tiež aj čipov pre umelú inteligenciu. Každá architektúra bude optimalizovaná pre iný typ dát a iba tak bude možné všetky dáta efektívne spracovať.

Huawei tiež očakáva, že do roku 2025 sa bude umelá inteligencia využívať v 86% všetkých firiem a že v porovnaní s rokom 2018 zvýšime počet dát, ktoré ročne vytvoríme, až osemnásobne. To znamená 180 zetabajtov dát ročne.

Tieto dáta bude potrebné niekde ukladať a zároveň ich spracovávať, s čím súvisia čoraz vyššie nároky na výpočtovú techniku. Aj preto čínsky výrobca očakáva, že od roku 2018 budú rásť požiadavky na výpočtový výkon každoročne až desaťnásobne. Umelá inteligencia by v tomto smere mala zohrať dôležitú úlohu.

Huawei čoskoro predstaví aj svoj pohľad na budúcnosť smartfónov. Vlajkové lode P30 budú predstavené 26. marca 2019 v Paríži. Sledujte nás aj naďalej a dozviete sa všetko dôležité.

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Toto video prezentuje schopnosti fotoaparátu smartfónu Huawei P30 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit