Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vývojári sa môžu zaregistrovať do programu Android Q Developer Recruitment, aby otestovali najnovšiu beta verziu na Huawei Mate 20 Pro.

Spoločnosť Huawei oznámila štart globálneho testu systému Android Q pre beta testerov, ktorý potrvá do 30. júna. Testovacia verzia najnovšieho vydania operačného systému pobeží na Huawei Mate 20 Pro a má prispieť k zlepšeniu kompatibility zariadenia s Android Q.

Vývojári sa môžu prihlásiť prostredníctvom mobilnej aplikácie Huawei’s Friendly User Test (FUT)[1] na Huawei Mate 20 Pro. Po registrácii[2] pod Huawei ID si môžu stiahnuť beta softvér cez Huawei OTA a v priebehu testovacieho obdobia budú vyzvaní k poskytnutiu spätnej väzby.

Android Q je v poradí desiatou verziou obľúbenej softvérovej platformy smartfónov. Najnovšie vydanie systému Android bolo navrhnuté s dôrazom na silnejšiu ochranu súkromia používateľov. Prináša nové mechanizmy zabezpečenia a ponúka podrobnejšie kontroly zdieľania údajov medzi operačným systémom a aplikáciami.

Android Q zavádza nové obmedzenia prístupu k súborom, aby sa zabránilo zhromažďovaniu údajov medzi aplikáciami. Okrem toho aplikácie vyžadujú špeciálne povolenie na získanie prístupu k identifikátorom zariadenia, ktoré nie je možné resetovať. Zariadenia so systémom Android Q tiež štandardne prenášajú randomizované adresy MAC. Väčšina aplikácií stráca prístup k schránkam používateľov v systéme Android Q, čím sa eliminuje ďalšia možnosť potenciálneho úniku citlivých údajov.

Aktualizácia systému navyše prichádza s funkciami, ktoré počítajú s novými formátmi mobilných zariadení, ako sú napríklad skladateľné smartfóny. Taktiež podporuje 5G pre smartfóny s podporou pre siete novej generácie 5G, ktoré majú prísť na trh ešte v priebehu tohto roka.

Huawei Mate 20 Pro je jedným z prvých smartfónov, ktoré podporujú Android Q Beta. Po testovaní beta verzie bude spolu s Mate 20 medzi prvými, ktoré dostanú novú verziu Androidu.

Huawei v posledných rokoch úzko spolupracuje so spoločnosťou Google, aby zlepšil platformu Android a podelil sa o svoje skúsenosti v oblasti bezpečnosti a optimalizácie výkonu. Spätná väzba, ktorú Huawei prijme od vývojárov zúčastňujúcich sa na teste beta verzie Android Q, bude odovzdaná spoločnosti Google za účelom urýchlenia vývoja softvéru.

Značky: