Zásuvky a zástrčky sú v rozličných regiónoch sveta odlišné. V podstate nie je problém s krajinami Európy vrátane Veľkej Británie, pri návšteve USA však už musíte mať príslušný adaptér. To sa ale dá riešiť pomerne jednoducho, lebo tento adaptér je pomerne častý. Ak však plánujete návštevu Austrálie, Indie alebo dokonca Južnej Afriky, tak už treba oveľa zriedkavejší adaptér. Ak si ho budete kupovať na letisku, počítajte so sumou okolo 30 Eur. Pri nákupe u nás na Slovensku pekne ušetríte.

SvetIndia_nowat

My sme si zapožičali adaptéry, ktoré umožnia pripojiť rôzne typy zástrčiek do zásuvky v Austrálii alebo Indii. Pre Južnú Afriku sme zohnali adaptér umožňujúci pripojiť zástrčku používanú aj na Slovensku (CEE7) a treba povedať, že tento typ zásuvky je naozaj zvláštny.

SvetAustr_nowat

Obstarali sme si aj adaptér, ktorý sa hodí pre zahraničné návštevy prichádzajúce k nám. Nakupujú ich pre svojich hostí hlavne hotely, keďže umožňujú pripojiť spotrebiče s rôznymi zástrčkami do zásuvky bežnej na Slovensku (teda štandard CEE7). (SvetSlovenskoX.jpg)

Cena: Svet – Austrália – 15,60 Eur, Svet – India – 15,60 Eur, CEE7 – Južná Afrika – 7,20 Eur, Svet – CEE7 – 8,16 Eur
Zapožičal: PC Business

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.