Náš jazyk dostal podporu pre okamžitý vizuálny preklad.

Google predstavil novinky v aplikácii Prekladač Google. Najdôležitejším vylepšením je podpora ďalších jazykov v rámci funkcie okamžitého vizuálneho prekladu. Medzi novými jazykmi je aj slovenčina.

Prekladač dokáže automaticky rozpoznať prekladaný jazyk a Google neustále vylepšuje preklad textov vďaka strojovému učeniu. Funkcia okamžitého vizuálneho prekladu umožňuje preložiť nápisy a cedule, stačí na ne iba namieriť fotoaparát telefónu. Táto funkcia podporuje aj offline režim.

Okamžitý vizuálny preklad bol donedávna dostupný pre 30 jazykov. Teraz Google rozšíril podporu tejto funkcie na 89. V praxi to znamená, že odteraz funguje vizuálny preklad medzi ktorýmikoľvek dvomi jazykmi z Prekladača Google. Napríklad priamo zo slovenčiny do francúzštiny alebo z thajčiny do slovenčiny, čo predtým možné nebolo.

Pre vybrané jazyky je možné stiahnuť do aplikácie jazykový balíček, aby prekladanie fungovalo aj bez pripojenia na internet.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Týchto 10 appiek by mal mať každý cestovateľ

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit