Potvrdil to zástupca čínskeho giganta.

V súvislosti s umiestnením spoločnosti Huawei na čiernu listinu USA sa v posledných týždňoch často spomínal operačný systém, ktorý si čínsky výrobca vyvíja.

V rámci množstva správ sa spomínali názvy ako HongMeng, Oak OS, Ark OS či najnovšie aj Harmony. Nie je známe, či všetky názvy označujú jeden a ten istý operačný systém, avšak Huawei teraz vysvetlil svoje plány do budúcnosti.

Catherine Chen sa pre čínske noviny Xinhua vyjadrila, že HongMeng OS nie je operačný systém pre smartfóny a Huawei chce aj naďalej používať platformu Android. Toto vyjadrenie dáva zmysel, situácia s USA sa postupne zlepšuje a Huawei v najbližších týždňoch opäť získa prístup ku Googlu a licenciám pre Android.

Otázkou však ostáva, koľko operačných systémov si interne vyvíja. HongMeng OS nie je určený pre smartfóny, tento operačný systém je navrhnutý pre priemyselné využitie a Internet vecí.

Neznamená to však, že Huawei si v tajnosti nevyvíja aj iný systém, ktorý je určený pre telefóny. Zatiaľ ho síce neplánuje použiť, ale len nedávno sa spomínalo, že vyexpedoval milión zariadení s vlastným systémom. Mohla to byť len kačica.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Huawei dodal už milión zariadení s novým operačným systémom HongMeng

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit