Samsung sa niekoľko rokov bránil tomu, aby uviedol zariadenie s označením Lite.

Najnovšie informácie však poukazujú na to, že na trh mieria rovno dve takto označené zariadenia. Posledná správa pochádza z benchmarkového nástroja Geekbench, kde sa objavil pripravovaný smartfón z modelového radu Note10 – Samsung Galaxy Note10 Lite.

Telefón sa v porovnávacom teste objavil s modelovým označením SM-N770F. Z tohto testu je ďalej možné vyčítať aj základné parametre smartfónu, ako napríklad čipovú sadu Exynos 9810 a 6 GB pamäte RAM. 

Note10

Note10+ prepojený s notebookom cez Link To Windows

Exynos 9810 bol prvýkrát predstavený s modelovým radom Galaxy S9 a neskôr sa objavil aj v Galaxy Note9. Čipset je postavený na veľmi efektívnom 10nm procese a poskytuje stále nadštandardný výpočtový výkon a to aj napriek tomu, že už nepatrí k tomu najlepšiemu, čo je na trhu dnes dostupné. 

Na základe údajov z Geekbench sme si však istí, že ide o úplne nový smartfón Galaxy Note, pretože písmeno N označuje práve túto sériu, pričom ďalšie čísla z označenia smartfónu sa nezhodujú s ničím, čo bolo doteraz predstavené alebo uvedené na trh – všetky predchádzajúce verzie nesú označenie SM-N9xxx.

Je zaujímavé, že číslo modelu končí písmenom F, čo je typické označenie pre globálne zariadenia s jednou SIM kartou. To môže znamenať, že Galaxy Note10 Lite nie je iba verziou pre vybrané trhy, ale spoločnosť Samsung plánuje zariadenie predávať aj na ďalších trhoch.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Prepojte si Android smartfón s počítačom so systémom Windows 10

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.