Spoločnosť Nikon predstavila dva nové objektívy NIKKOR Z. Ide o NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S, prvý objektív radu Z s pevnou ohniskovou vzdialenosťou a svetelnosťou f/1,2, a NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S, najkratší plnoformátový ultraširokouhlý zoom objektív na svete so svetelnosťou f/2,8.

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S

Objektív NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S má v rámci systému Nikon Z špeciálne miesto. Vďaka svojej rozlišovacej schopnosti, presnému automatickému zaostrovaniu a výnimočným možnostiam kontroly nad obrazom sa tento profesionálny objektív s pevnou ohniskovou vzdialenosťou stáva novým štandardom. Od hladko rozostreného pozadia (bokeh) až po precízne detaily bodových svetelných zdrojov, budete môcť využívať nové úrovne hĺbky a detailov pri klasickej ohniskovej vzdialenosti 50 mm pri snímaní fotografií i natáčaní videa. Tento objektív naplno využíva schopnosti bajonetu Nikon Z pri sústredení svetla a svetelnosť f/1,2 umožňuje precíznu kontrolu nad hĺbkou ostrosti.

NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S uzatvára trojicu vysokovýkonných zoom objektívov pre systém Nikon Z. Tento objektív je výnimočný vynikajúcou kresbou a kompaktnou konštrukciou. Pokročilá optika, široký bajonet Nikon Z a konštantná svetelnosť f/2,8 prinášajú vysoký výkon, ktorý konkuruje aj objektívom s pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Pokles jasu v okrajových častiach snímky (vinetácia) je účinne regulovaný, aj keď snímate s doširoka otvorenou clonou a redukcia reflexov a závoja umožňuje dosiahnuť ohromujúcu čistotu obrazu. Fotografi môžu vdýchnuť život do každej architektonickej kompozície, krajiny či nočnej panorámy, ktorú sa rozhodnú zachytiť.

Umenie v detailoch: NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Profesionálny objektív so svetelnosťou f/1,2 a pevnou ohniskovou vzdialenosťou. Prepracovaný bokeh. Precízne detaily bodových svetelných zdrojov. Neuveriteľná ostrosť od okraja po okraj. Veľkolepé výsledky pri slabom svetle.

Pokročilá optická konštrukcia. Obsahuje 17 prvkov v 15 skupinách vrátane 2 prvkov zo skla ED a troch asférických prvkov.

NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Zaostrovanie bez zaváhania. Automatické zaostrenie je rýchle, plynulé a úplne tiché. Zaostrená oblasť bude vykreslená ostro a to aj pri snímaní z krátkej vzdialenosti alebo s malou hĺbkou ostrosti.

Pozoruhodne čisté snímky. Antireflexné vrstvy Nano Crystal Coat a ARNEO od spoločnosti Nikon bojujú proti reflexom a závoju, a to aj pri snímaní v protisvetle.

Videosekvencie vo filmovej kvalite. Vysoká svetelnosť objektívu umožňuje veľkú kontrolu nad hĺbkou ostrosti. Zmena uhla záberu pri zaostrovaní je úplne eliminovaná.

Profesionálne ovládanie. Ovládací prstenec je tichý a tlačidlo Fn je možné prispôsobiť. Informačný panel OLED vám umožňuje rýchlo a ľahko overiť dôležité informácie o snímaní.

Utesnenie NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Utesnenie NIKKOR Z 50 mm f/1,2 S

Utesnený voči poveternostným vplyvom. Každá pohyblivá časť objektívu je utesnená a okolo kovového bajonetu sa nachádza gumené tesnenie.

Kráľ priestoru: NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S

Profesionálny ultraširokouhlý objektív so zoomom a svetelnosťou f/2,8. Široký bajonet Nikon Z a konštantná svetelnosť f/2,8 poskytujú senzačný výkon.

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S

NIKKOR Z 14 – 24 mm f/2,8 S

Vynikajúci optický výkon. Ostrosť je výnimočná až po okraje snímky. Antireflexné vrstvy Nano Crystal Coat a ARNEO od spoločnosti Nikon eliminujú nežiadúce reflexy a závoj.

Odolná a spoľahlivý. Rozsiahle utesnenie okolo všetkých pohyblivých častí objektívu ho spoľahlivo chránia proti prachu a vlhkosti. Bajonet z hliníkovej zliatiny znižuje hmotnosť a zvyšuje životnosť.

Pripravený na filmovanie. Automatické zaostrovanie je plynulé a tiché a pri priblížení prakticky nedochádza k zmene uhla záberu alebo posunu zaostrenia. Máte k dispozícii precíznu kontrolu nad hĺbkou ostrosti priamo na objektíve.

Utesnenie NIKKOR Z Z14-24f/2,8 S

Utesnenie NIKKOR Z Z14-24f/2,8 S

Pripravený na použitie filtrov. V spojení s priloženou slnečnou clonou môžete používať skrutkovacie filtre s priemerom 112 mm. Zadný slot na filter umožňuje použitie gélových farebných filtrov.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.