Japonská spoločnosť ukázala aj nové softvérové ​​funkcie.

Sony sa odhodlalo v 11-minútovom videu ukázať softvérové novinky konzoly PlayStation 5. Video sa zameriava na dva aspekty používateľského rozhrania – úvodnú obrazovku a ovládacie centrum. Novú úvodnú obrazovku pritom môže poznať každý, kto používa PlayStation 4. Systém dlaždíc je rovnaký, no boli zmenšené a nezaberajú toľko miesta ako predtým.

Umiestnením kurzora na dlaždicu hry sa zobrazí herné centrum, herné aktivity, videoklipy a snímky obrazovky a novinky z hier. To všetko bude dostupné pre tituly PlayStation 5 a niektoré z nich budú k dispozícii aj pre spätne kompatibilné hry PlayStation 4. K dispozícii je tiež nová karta Preskúmať, ktorá zobrazuje všetky hry, herný obsah, novinky a tiež novinky o hardvéri PlayStation. Táto karta bude spočiatku k dispozícii iba v USA.

Obchod PlayStation Store je opäť záložkou naľavo na domovskej obrazovke. Obchod je teraz súčasťou operačného systému a nie iba ďalšou aplikáciou, ktorej načítanie si vyžaduje čas, čo uľahčí prácu s ním. Rovnako ako v prípade hier, aj mediálne aplikácie na PlayStation 5 dostávajú vlastnú sekciu s vlastnou sadou kariet.

Funkcia Control Center sa vyvolá stlačením tlačidla PlayStation. V dolnej časti obrazovky uvidíte možnosti rýchleho prístupu, ako napríklad prepínanie hier, upozornenia, zoznam priateľov, nastavenia zvuku, nastavenia ovládača a napájanie. Hlavným prínosom riadiaceho centra sú však nové karty. Karty poskytujú kontextovo špecifické možnosti, ktoré sa budú meniť v závislosti od hry alebo aplikácie.

Jednou z hlavných kariet sú Aktivity, čo je funkcia, ktorá poskytuje hlbokú integráciu s novými titulmi PlayStation 5 v rámci používateľského rozhrania konzoly. Systém vygeneruje tieto karty aktivít pre činnosti, ktoré môžete robiť v konkrétnej hre, a tiež zobrazí kartu pre aktivity súvisiace s aktuálnou úrovňou. Táto funkcia bude k dispozícii v závislosti od hry a iba pre tituly PlayStation 5. Pomoc s hrami bude k dispozícii iba predplatiteľom PlayStation Plus.

K dispozícii budú aj upozornenia na chaty, ktoré iniciovali priatelia. Pripojiť sa však viete aj bez opustenia hry. Priatelia takisto môžu zdieľať video z hranej hry, a vy si ho môžete pozrieť na videu „obraz v obraze „. Dostupné sú aj viaceré karty s trofejami, správami o hranej hre a zaznamenanými snímkami obrazovky a videoklipmi. Videá je možné snímať až v rozlíšení 4K a zdieľať ich na sociálnych sieťach. 

Už 12. novembra sa konečne dozvieme o novej konzole všetko podstatné.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Slovenské ceny iPhonov 12: Apple zlacňuje, za Pro modely zaplatíte menej ako pred rokom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.