Na akcii Rande s Lenovom sme sa zoznámili s prémiovými produktami z dielne Lenovo. Sú kombináciou najnovších technológií a premysleného dizajnu.

Prvý notebook s ohýbateľným displejom na svete: ThinkPad X1 Fold

Vrchol technologickej inovácie ThinkPad X1 Fold v sebe kombinuje všestrannosť, flexibilitu a prenosnosť, navyše ide o prvý skladací notebook na svete. Nová generácia výpočtovej techniky v sebe spája funkcie, ktoré všetci poznáme zo smartfónov, tabletov a notebookov do jedného skladacieho počítačového zariadenia. Výkonné procesory Intel® Core™ spolu s až 11 hodinovou výdržou batérie zabezpečia plynulé fungovanie bez zasekávania.

thinkpad x1 fold

ThinkPad X1 Fold je inšpirovaný Yoga zariadeniami a je skvelou voľbou do práce či na cestovanie, pretože sa ľahko prispôsobí rôznym situáciám – jednu obrazovku viete ohnúť, zložiť či dokonca rozdeliť na dve, presne podľa vašich potrieb a predstáv. Ohybná dotyková obrazovka s uhlopriečkou 13,3 palca disponuje OLED panelom s rozlíšením 2K. Navyše, obrazovku tvorí až 11 vrstiev unikátnej technológie, ktorá zabezpečí zvýšenú odolnosť a použiteľnosť. ThinkPad X1 Fold je dostupný skladom od 3299 eur.

Extrémne ľahký a extrémne výkonný: ThinkPad X1 Nano

Priekopnícky produkt ThinkPad X1 Nano je najľahší ThinkPad, aký tu kedy bol. Ide o jeden z najkomplexnejších ultraľahkých notebookov s najvyšším výkonom, displejmi, zvukom a zabezpečením. X1 Nano ponúka vysokú rýchlosť, inteligenciu a vynikajúcu výdrž batérie v zariadení s hmotnosťou len 907 gramov. 13-palcový 2K displej poskytuje ohromujúci obraz s úzkymi orámovaním s pomerom strán 16:10.

X1 Nano je prvý ThinkPad, ktorý obsahuje aktualizovanú umelú inteligenciu a biometrické bezpečnostné funkcie ThinkShield – od nového rozpoznávania hlasu a detekcie ľudskej prítomnosti, ktoré umožňujú prihlásenie bez dotyku a uzamknutie zariadenia, keď používateľ odíde, až po známu funkciu Match on Chip – čítačku odtlačkov prstov. O bezchybný audiovizuálny zážitok sa starajú štyri reproduktory a štyri 360-stupňové mikrofóny. ThinkPad X1 Nano bude dostupný skladom od 2269 eur.

Ohybný, odolný, štýlový: Yoga 9i

Konvertibilný notebook Yoga 9i je vybavený mobilným procesorom Intel® Core™ i7 11. generácie procesorov. Yoga 9i umocní vašu kreativitu a poskytne plynulé striedanie práce, zábavy a projektov. Prepracovaný dizajn je podčiarknutý v druhom dizajnovom variante s čiernym koženým krytom s hliníkovým šasi pre zaistenie odolnosti.

Yoga 9i má vo výbave aktívne pero na skicovanie, kreslenie či písanie poznámok. Dobitie batérie je rýchlejšie s Rapid Charge Boost a zaručuje až 13 hodín prevádzky vďaka Lenovo Q-Control s chladením kontrolovaným AI na optimalizovanie životnosti batérie a tepelných podmienok podľa vašich potrieb. 4K obrazovka s jasom 500 nitov a hmotnosť 1,26 kg robí z Yoga 9i ešte atraktívnejšie zariadenie. Zariadenie je vybavené 2-ročnou prémiovou službou Lenovo Premium Care. Služba zahŕňa kompletnú onsite servisnú podporu a podporu špecialistu na telefóne počas celého trvania. Yoga 9i je dostupná skladom od 1699 eur.

Ultratenký elegán: Yoga Slim 9i

Odvážne inovácie špičkových zariadení Lenovo Yoga sú navrhnuté tak, aby priniesli rafinované remeselné spracovanie pre sofistikovaných používateľov. Novú triedu tenkých notebookov dokonale reprezentuje ultratenký Yoga Slim 9i (aj vo verzií s poťahom z pravej kože). Zariadenie bolo navrhnuté tak, aby poskytlo výnimočnú prenosnosť a elegantný vzhľad bez kompromisov v produktivite, vo výkone či vo výdrži batérie.

Prémiový Yoga Slim 9i s kovovým telom disponuje 14-palcovou alebo 15-palcovou dotykovou obrazovkou s ohromujúcim farebným spektrom a veľkolepým zvukovým systémom s Dolby Atmos. Nabitie notebooku je rýchlejšie vďaka vstavanému duálnemu nabíjaniu bez zbytočného prehrievania a presilenia systému. Ďalšou výhodou je aj bezpečné hands-free prihlasovanie s rozpoznaním tváre či upozornenia na narušenie súkromia vďaka softvéru na snímanie pozornosti Glance by Mirametrix. Zariadenie je vybavené 2-ročnou prémiovou službou Lenovo Premium Care. Služba zahŕňa kompletnú onsite servisnú  podporu a podporu špecialistu na telefóne počas celého trvania. Yoga Slim 9i bude dostupná koncom decembra od 1699 eur.

Posuňte hranice kreativity: Yoga Creator 7

Vysokokvalitné audio, jasná 15,6-palcová obrazovka s Full HD vysokým rozlíšením a mohutný výkon s procesormi Intel® Core™ i7 10. generácie na dosah vašej ruky. To je elegantný a ľahký notebook Yoga Creator 7 – prémiové prenosné zariadenie pre mobilných tvorcov. Pre rýchlejšiu produktivitu, notebook umožňuje vďaka Lenovo Smart Assist bezdotykové prihlásenie a automatické odhlásenie cez infračervenú kameru s Windows Hello™ alebo jej zabudovanú čítačku odtlačkov prstov.

Ultraprenosný a tenký Yoga Creator 7 s váhou menšou než 2 kg má voliteľné WiFi 6 a až 13 hodín životnosti batérie s Rapid Charge nabíjaním, čo umožňuje dosiahnuť až 80 % nabitia batérie za jednu hodinu nabíjania. Navyše, podsvietená klávesnica s numerickou časťou uľahčuje prispôsobenie špecifikácií obrázkov. Vďaka modernému pohotovostnému režimu môžu tvorcovia obsahu zdvihnúť displej a mať pripravené e-maily a upozornenia bez toho, aby čakali na reštartovanie systému.  Lenovo Vantage teraz disponuje novým UI dizajnom a širokou škálou aplikácií pre dizajnérov, vrátane Adobe Creative Cloud. Yoga Creator 7 disponuje certifikátom ISV a je kompatibilný so všetkým profesionálnym softvérom, takže zvládne všetky aplikácie na vytváranie obsahu. Zariadenie je vybavené 2-ročnou prémiovou službou Lenovo Premium Care. Služba zahŕňa kompletnú onsite servisnú podporu a podporu špecialistu na telefóne počas celého trvania. Yoga Creator 7 je dostupná skladom od 1399 eur.

Stvorený pre maximálny výkon: Legion Creator 7i

Lenovo Legion Creator 7i disponuje precízne spracovaným šasi z prvotriedneho hliníka a bol vytvorený so zameraním na ten najvyšší výkon. Ponúka Full HD AntiGlare HDR displej s jasom na úrovni 500 nitov s ohromujúcou rýchlosťou obnovovacej frekvencie 144 Hz, revolučnú klávesnicu TrueStrike, výnimočne dlhú výdrž batérie a skvelé chladenie Legion Coldfront 2.0. Užite si novú úroveň hrania hier ako nikdy predtým s notebookom Legion Creator 7i, ktorý je poháňaný 10. generáciou procesorov Intel® Core™ H, s frekvenciou až 5,3 GHz a 8 jadrami.

Legion Creator 7i využíva najnovšiu technológiu chladenia, disponuje integrovanou 2 mm odparovacou komorou a vylepšenými chladiacimi senzormi, takže bude mať vždy ideálnu teplotu na hranie hier. Navyše je tenší než kedykoľvek predtým. Každý notebook Legion disponuje podporou Dual Burn, takže z procesora aj grafiky vyťažíte vždy maximum pre prvotriedny herný zážitok bez trhania a sekania obrazu. Lenovo Vantage teraz disponuje novým UI dizajnom a širokou škálou aplikácií pre dizajnérov, vrátane Adobe Creative Cloud. Legion Creator 7i disponuje certifikátom ISV a je kompatibilný so všetkým profesionálnym softvérom, takže zvládne všetky aplikácie na vytváranie obsahu. Zariadenie je vybavené 2-ročnou prémiovou službou Lenovo Premium Care. Služba zahŕňa kompletnú onsite servisnú podporu a podporu špecialistu na telefóne počas celého trvania. Legion Creator 7 je dostupný skladom od 1829 eur.

Výkonné zariadenie pre kreatívcov: Ideapad Creator 5i

Ideapad Creator 5i je výkonný notebook s Full HD 15,6-palcovým displejom s tenkými rámikmi a technológiou IPS a 100 % Adobe RGB pre pohlcujúci zážitok a dokonalé farby spolu s funkciami pre efektívne vyťaženie z kreatívnych aplikácií. 10. generácia mobilných procesorov Intel® Core™ i7 a grafika NVIDIA® GeForce® GTX 1650 ponúkajú vynikajúci výkon na každodenné a bezproblémové použitie. Okrem toho, súčasťou prémiovej služby Lenovo Vantage je balík aplikácií určený pre tvorcov, ktorý prináša množstvo nástrojov na podporu kreativity.

IdeaPad Creator 5i poskytuje tichý, vyvážený režim alebo režim vysokého výkonu pre optimálne chladenie, či už potrebujete dlhšiu výdrž batérie alebo vyšší výkon na náročnú prácu pri vytváraní obsahu s graficky náročným softvérom. Chladenie je zabezpečené pomocou robustného ventilačného systému, vylepšených chladičov a lepšieho chladenia pri maximálnom zaťažení procesora. Notebook je vybavený dvomi 1,5 W reproduktormi s technológiou Dolby Audio pre nezabudnuteľný zvukový zážitok. Lenovo Vantage teraz disponuje novým UI dizajnom a širokou škálou aplikácií pre dizajnérov, vrátane Adobe Creative Cloud. IdeaPad Creator 5i disponuje certifikátom ISV a je kompatibilný so všetkým profesionálnym softvérom, takže zvládne všetky aplikácie na vytváranie obsahu. IdeaPad Creator 5i je dostupný skladom od 1099 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.