Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Optimálne prevedenie a výkon pre obojsmerné prepínateľné inštalácie

Spoločnosť ZyXEL Communications predstavuje WAC6103D-I: prístupový bod štandardu 802.11ac s dvoma rádiovými jednotkami a duálnou optimalizovanou anténou. S len 32 mm je tento prístupový bod najtenším na trhu a súčasne prvým, ktorý je možné bez obmedzenia bezdrôtového výkonu umiestniť na strop aj na stenu.

Pri inštalácii prístupových bodov hrá dôležitú úlohu ich umiestnenie. To určuje oblasť bezdrôtového pokrytia aj kvalitu pripojenia. Väčšina ponúkaných prístupových bodov umožňuje iba jeden spôsob inštalácie. Uchytenie prístupových bodov spôsobom, ku ktorému nie sú určené, často spôsobuje výrazné oslabenie signálu. Tento problém je možné niekedy vyriešiť použitím externých antén a dodatočnou konfiguráciou, čo však obnáša náklady naviac a spôsobuje ďalšie technické prekážky.

ZyXEL WAC6103D-I je prvý prístupový bod, ktorý uvedené bariéry prekonáva. Zariadenie je vybavené duálnou optimalizovanou anténou, ktorá sa prispôsobuje inštalácii prístupového bodu. Anténa je pre umiestnenie na strop alebo stenu prepínateľná v dvoch smeroch a zaisťuje najlepšie možné pokrytie signálom. Jednotlivé režimy je možné voliť jediným kliknutím na prístupovom bode alebo v jednoduchom webovom užívateľskom rozhraní.

Ako 3-streamový prístupový bod štandardu 802.11ac dosahuje WAC6103D-I kombinované rýchlosti prenosu dát až 1,75 Gbps a preukázateľne ponúka až 5x lepší výkon než zrovnateľné konkurenčné výrobky. Vedľa mimoriadneho výkonu je model WAC6103D-I jedinečný tiež svojou výškou iba 32 mm. Nenápadný vzhľad prístupového bodu umožňuje jeho jednoduchú integráciu do akejkoľvek modernej kancelárie, hotelu, učebne alebo kaviarne.

K jednoduchej inštalácii prispieva tiež zabudovaná funkcia APFlex, vďaka ktorej model WAC6103D-I automaticky detekuje kontrolér prístupových bodov v sieti a spolupracuje s ním. To znamená, že WAC6103D-I s bezdrôtovou sieťou spolupracuje sám, čím užívateľom odpadá nutnosť prevádzať zložitú konfiguráciu. Model WAC6103D-I je naviac kompatibilný s utilitami ZyXEL One Network a ZON, ktoré urýchľujú správu firemných sietí.

„Model WAC6103D-I prekonáva bariéry obyčajne spojené s inštaláciou prístupových bodov. Vieme, koľko problémov môže taká inštalácia obnášať, a WAC6103D-I je naším riešením,“ dodáva Martin Bratičák, Head of Channel CEE, ZyXEL. „WAC6103D-I stelesňuje dokonalé spojenie funkčnosti, výkonu a designu. Aj keď sa jedná o profesionálny prístupový bod, jeho používanie nevyžaduje rozsiahle odborné znalosti, vďaka čomu je ideálnym riešením pre organizácie, ktoré chcú svoje bezdrôtové siete budovať alebo spravovať vlastnými silami.“

Značky: