Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu horúcu novinku v podobe AX5400 bezdrôtového routera Archer AX73 s podporou najnovšieho štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax), vďaka ktorému dosahuje maximálnu prenosovú rýchlosť až 5 400 Mb/s.

Streamovať môžete až v 8K!

Takéto rýchlosti by ešte nedávno boli úplne nepredstaviteľné, avšak v dnešnej dobe, keď sú nároky na priepustnosť internetového pripojenia stále vyššie, začínajú byť nutnosťou. TP-Link Archer AX73 ide však ešte ďalej – vďaka jeho kapacite budete môcť streamovať aj video v rozlíšení 8K, a to aj u viacerých zariadení naraz! Najnovší štandard Wi-Fi 6 so sebou prináša vyššie rýchlosti, menšie oneskorenia a vyššiu kapacitu, čo znamená možnosť pripojenia viacerých zariadení súčasne.

Vyššiu rýchlosť zaisťujú podporované technológie ako 4 × 4 HT160, ale aj MU-MIMO a OFDM, vďaka ktorým je zredukované zahltenie siete a štvornásobne navýšená priemerná priepustnosť. Za zmienku stoja tiež o 25 percent efektívnejšie modulácie 1024-QAM alebo súbežný prenos v šiestich dátových tokoch.

Nadpriemerné pokrytie Wi-Fi sieťou

Vďaka tomuto routeru bude Wi-Fi pripojenie s príslušnou sieťou výrazne nadpriemerné, o čo sa postarajú napríklad výkonný modul FEM, šestica externých antén, technológia Beamforming pre modelovanie lúča alebo vysielací a prijímací mód 4T4R. Pokrytie Wi-Fi sietí vďaka tomu bude dokonale zodpovedať potrebám vašej domácnosti, a navyše bude signál efektívne smerovaný priamo k vašim koncovým zariadeniam.

Pripojte viac než 200 zariadení

Nielen vďaka všetkému vyššie spomínanému sa k Wi-Fi routeru TP-Link Archer AX73 vie pripojiť aj viac ako 200 zariadení súčasne, čo vašej domácnosti dodá dostatočnú rezervu. Na pripojených zariadeniach sa pritom súčasne môžu streamovať médiá, hrať on-line hry alebo napríklad realizovať video hovory.

Konštrukcia zabraňuje prehrievaniu routera

Hoci má router 1,5 GHz procesor poskytujúci vysoký výkon, je navrhnutý tak, že sa neprehrieva ani pri pasívnom chladení. K tomu prispieva aj povrch zariadenia so vzorom pripomínajúcim brnenie s celkovou plochou 167 cm², ktorá je určená na odvod tepla a vďaka tomu môžete potenciál routera využiť skutočne naplno. Zároveň sa jedná o dizajnovú záležitosť, ktorá routeru dodáva nevšedný moderný vzhľad.

Zabezpečte svoju sieť vďaka riešeniu HomeShield

Vďaka prémiovému zabezpečeniu TP-Link HomeShield poskytuje router pokročilé zabezpečenie pre neobmedzený počet pripojených klientov, ktoré chránia pred DDoS útokmi, škodlivými webmi a narušením portov. Vďaka tomu je zvýšená úroveň vášho súkromia aj ochrany dát. K dispozícii sú napríklad vylepšené zabezpečenia pre pripojené IoT zariadenia, robustná rodičovská kontrola alebo antivírusové zabezpečenia od spoločnosti Avira.

TP-Link Mesh zaistí flexibilnú sieť

Wi-Fi router TP-Link Archer AX73 podporuje technológiu OneMesh, vďaka ktorej ponúka bezproblémové pokrytie celej domácnosti bez výpadkov a prieťahov. Jednotlivé koncové zariadenia môžu prepínať medzi zdrojmi signálu podľa toho, ktorý zdroj práve vysiela najsilnejšie a najefektívnejšie. Všetko s jedným názvom siete.

Nastavenie cez aplikáciu aj web

Už štandardom je tak možnosť jednoduchého nastavenia a obsluhy cez mobilnú aplikáciu Tether, ktorá je k dispozícii pre Android aj iOS a plne lokalizovaná do češtiny aj do slovenčiny. Alternatívne je možné využiť aj pokročilé webové rozhranie, ktoré spustíte z ľubovoľného zariadenia vybaveného internetovým prehliadačom.

Kľúčové vlastnosti Archer AX73:

  • Gigabajtová Wi-Fi sieť pre streamovanie v rozlíšení 8K – 5 400Mbit/s Wi-Fi sieť s podporou 4×4 HT160 pre rýchlejšie prehliadanie webových stránok, streamovanie a sťahovanie, a to všetko súčasne.
  • Pripojte viac zariadení pri zachovaní vysokej rýchlosti – router podporuje technológie MU-MIMO a OFDM, ktoré znižujú zahltenie siete a štvornásobne zvyšujú priemernú priepustnosť.
  • Široké pokrytie – 6 antén a technológia Beamforming zaisťujú rozsiahle pokrytie signálom.
  • Vysoký výkon – 1,5GHz tri-jadrový procesor zaručuje spoľahlivý a vysoký výkon.
  • HomeShield – prémiové služby zabezpečenia spoločnosti TP-Link chránia vašu domácu sieť vďaka vyspelým funkciám na ochranu siete, vrátane zariadení IoT.
  • Lepšie odvetrávanie, menej tepla – vďaka vylepšeným ventilačným otvorom môže celý router pracovať na plný výkon.
  • Port USB pre zdieľanie – 1 port USB 3.0 umožňuje jednoduché zdieľanie médií a vytvorenie privátneho cloudu.
  • Jednoduché nastavenie – s aplikáciou Tether nastavíte router za pár minút.

Viac informácií o produkte 

Značky: