ISIS a hacking? Majú aj „spriatelených“ hackerov.

Zneužitie účtu na PayPale sa dotklo novinára, ktorý kedysi pracoval pre The Washington Post. Brian Kerbs si však narobil veľa nepriateľov aj kvôli jeho publikovaniu ohľadne témy kybernetickej bezpečnosti. Aktuálne prispieva na svojom blogu Kerbs on Security. Svojimi príspevkami si rozhneval temnú stranu a stáva sa tak častým terčom podvodníkov a zločincov.

kerbs_blog_nowat

Na Štedrý deň opäť zaznamenal útok a to konkrétne na jeho PayPal účet. Niekto sa totiž pokúsil z tohto účtu poslať peniaze na účty ISIS

V tento deň si totiž všimol, že k jeho účtu bola priradená ďalšia adresa. To bolo jasné znamenie, že niekto získal prístup k účtu. Po prihlásení sa do svojho účtu ho začal monitorovať na podozrivé aktivity. No po 20 minútach bol vyblokovaný a mal zmenené heslo k PayPal.

007 Hack PayPal v1.00_nowat

Neznámy útočník sa potom pokúsil poslať peniaze na účet Junaida Hussaina, hackera sympatizujúceho s ISIS. Kerbs hovorí aj prostredníctvom tohto prípadu, aké žalostné je zabezpečenie PayPalu ale aj iných firiem. Hacker totiž nepotreboval žiadne extrémne techniky, iba zavolať na zákaznícku podporu a predstierať, že je vlastníkom účtu, ktorý zabudol heslo.

Zatiaľ sa ako spoľahlivá metóda javí dvojfaktorová autorizácia. Najčastejšie vykonávaná prostredníctvom unikátneho kódu s obmedzenou platnosťou v minútach, ktorý sa posiela na mobilný telefón.

Novinár sa však stretával aj s inými ťažkosťami, najmä keď sa pokúsil na jeho adresu bydliska objednať drogy alebo zavolať zásahovú jednotku SWAT.

Zdroj: Business Insider

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.