Áno, aj my sme maníci na lego a dokonca ešte aj v našom veku si ho radi nájdeme ako darček pod stromčekom. Našli sme pre vás zopár zaujímavých stránok, ktoré sa týkajú Lega.

 

legogamebuilder-live.elasticbeanstalk.com

Elastic_vyd5_nowat

Internetové hranie v štýle LEGO je stále populárne. Na výber je množstvo hier, vo väčšine prípadov sú to typické „skákačky“. Autori využili rôzne motívy a hoci v princípe sa zabavíte na každej podobným spôsobom, môžete si vybrať prostredie na hranie. Koho by nebavili už hotové hry, má možnosť si vytvoriť vlastnú. To je silná záležitosť tohto webu a podľa nás aj hlavným lákadlom. Filtrovanie hier je podľa náročnosti alebo hodnotení ostatných hráčov. Pri vytváraní hry máte na výber z niekoľkých pozadí, ktoré budú vytvárať krajinku a atmosféru. Nasleduje výber niekoľkých šablón typických pre plošinovky, no pokojne si môžete celú hru vystavať od začiatku. Špecialitou je vytvorenie vlastného hrdinu. Výborný web, dokonca nás viac bavilo stavanie ako samotné hranie.

 

www.buildwithchrome.com

Build_vyd5_nowat

Ďalším webom, ktorý je priamo určený pre prehliadač Google Chrome, je práve tento s príznačným slovom Build vo svojom názve. Ide tu totiž o stavanie z kociek LEGA. Na výber nie je obrovský počet, ktorý by kombinoval rôzne tematické edície LEGA. Vystačíte si však aj so základnými kockami, navyše sa v tom nezamotáte. Ideálny web pre deti, ktoré chcú na počítači stavať vlastné domčeky. K dispozícii sú aj dvere a okná a dajú sa postavať aj viacpodlažné stavby. Prihlásením cez účet Google si môžete rozostavaný výtvor uložiť na neskoršie pokračovanie. Na výber je aj desať farieb pre každú kocku. Takisto sa nám páčilo aj ovládanie myšou, možnosti rotovať nad výtvorom v 3D pohľade a meniť jeho mierku zobrazenia kolieskom myši.

 

www.cartoonnetwork.com/games/lego-game-creator

CN_vyd5_nowatTelevízny kanál Cartoon Network prináša vlastné hry na motívy stavebnice LEGO. Hry sú určené viac pre deti a na ovládanie si vystačíte s niekoľkými klávesmi. Prednosťou je najmä zahrnutie rôznych motívov z edícií tejto stavebnice. Nie ste tak obmedzení na základné, povedzme univerzálne kockové motívy. Hrdinovia, ktorých ovládate majú svoju predlohu z reálnych stavebníc. Vytvárať sa dajú vlastné zoznamy hier. Niektoré sú dlhšie, iné kratšie, závisí od typu, ktorý si práve podľa nálady vyberiete. Princíp je trochu odlišný, ako pri inom budovaní hier. Tu si v sprievodcovi hrou vyberáte cieľ. Buď to bude zozbieranie všetkých kryštálov alebo zničenie všetkých hrdinov.

 

www.lego.com

LEGO_vyd5_nowat

V našom prehľade nesmie chýbať ani oficiálna stránka LEGO. Aj tu si nájdete interaktívnu zábavu, špecialitou sú podľa nás Hviezdne vojny. Veľmi pekne spracovaná hra na viac levelov, ktoré treba postupne prejsť. Vyberáte si svojho hrdinu z celkovo piatich postavičiek a zároveň si tým volíte aj strany, za ktoré budete hrať. Pokojne si teda môžete zvoliť aj Hansa Sola za Rebelov. Hra je oživená akciou a je potrebné rýchlejšie reagovať na nebezpečenstvo, ktoré predstavujú napríklad lavíny. Okrem toho je potrebné občas zničiť nejakú prekážku. Tá však vyvolá následnú lavínu a valiace sa snehové gule. Veľmi pekný námet a grafika, dá sa hrať aj v režime na celú obrazovku. Určite odporúčame vyskúšať.

 

lego.brickinstructions.com

LegoInstr_vyd5_nowat

Web ideálny pre tých, ktorí by sa chceli pozrieť na obsah jednotlivých balení LEGA. Pozrieť si môžete obrovské množstvo stavebníc vrátane nových edícií, ktoré boli vydané tento rok. Na týchto stránkach nájdete aj také verzie ako Castle, Batman, Indiana Jones a ďalšie. Triediť sa dá podľa kategórií a roku vydania. Následne každá zostava obsahuje pohľad na figúrky a kocky v grafickej forme. Detailné zobrazenie obsahuje návod ako si krok po kroku poskladať výslednú stavbu z daného setu kociek. Ak ste stratili návod alebo máte množstvo kociek a hľadáte, čo nové by sa z nich dalo poskladať, toto je ten správny web. Tým, že vidíte pohľad na všetky dieliky, ľahko zistíte, či môžete začať stavať daný motív.

 

Ďalšie tipy

www.gamesfreak.net – Portál s hrami na motívy animovaných rozprávok, nechýbajú ani LEGO motívy

www.a10.com – ďalší herný portál s veľkým množstvom hier, takisto podľa rozprávok a všetko v grafickom štýle tejto stavebnice

www.brothers-brick.com – chcete vidieť stavby v nadrozmernej veľkosti? Tu nájdete rôznu inšpiráciu, napríklad aj nabíjaciu stanicu pre automobily Tesla

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.