Bezpečnosť webových aplikácií je dnes nutnosťou. Či už vytvárate aplikáciu s prihlasovaním užívateľov, formulár na zber dát, alebo sa napojujete na API existujúcich služieb, mali by ste prenášané dáta šifrovať.

Facebook dovoľuje napojenie aplikácie len v prípade, že používa šifrovaný protokol HTTPS. Na bezpečnosť dohliada napríklad aj česká Heuréka.cz. Podobne je to aj pri ostatných API poskytovateľoch služieb ako je napríklad Twitter. V dnešnej dobe už nenájdete poskytovateľa služieb, ktorý by prihlásenie používateľov nechránil šifrovaním. Spolu s dvojfaktorovým prihlásením sa tak môže používateľ služby cítiť skutočne bezpečne.

Na zabezpečenie webov a šifrovanie dát na internete nie je vhodné použiť vlastný certifikát (tzv. Self-signed), pretože ten nebude pre ostatné servery a návštevníkov dôveryhodný a bude vyvolávať varovanie prehliadača. Hrozí vám riziko, že väčšina návštevníkov odíde, alebo že sa ostatné servery s tým vaším nespoja.

Zabezpečenie webových aplikácií ľahko vyrieši SSL certifikát RapidSSL. Môžete ho získať do 5 minút. Spolu s ním získate istotu, že je certifikát plne dôveryhodný vo všetkých prehliadačoch. Autorita RapidSSL je vystavená koreňovým certifikátom GeoTrust a vďaka tomu certifikáty nespôsobujú žiadne hlášky o nedôveryhodnosti SSL certifikátu či neznámom vystaviteľovi.

V dnešnej dobe plnej káuz súvisiacich so sledovaním internetu je nemysliteľné, aby dáta zákazníkov putovali internetom v nešifrovanej podobe. Ochráňte preto dáta svojich zákazníkov ešte dnes!

TIP: Vyvíjate aj desktopové či mobilné aplikácie? Nezabudnite na ich digitálny podpis Code Signing certifikátom! https://www.sslmarket.sk/ssl/code-signing-certifikaty/

Značky: