Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

OPPO sa ujíma vedúcej úlohy pri vývoji a propagácii štandardu konektivity Matter, ktorý zjednocuje odvetvie, spolu s ďalšími členmi CSA

Globálna technologická značka OPPO a organizácia Connectivity Standards Alliance (CSA) oznámili, že OPPO s okamžitou platnosťou zaujme pozícii v predstavenstve aliancie. V rámci svojej novej úlohy sa OPPO stane hlavným členom aliancie, kde prevezme vedúcu úlohu pri vývoji priemyselne zjednocujúceho protokolu Matter pre pripojenie k internetu vecí (Internet of Things, IoT) a povedie propagáciu tohto protokolu v Číne.

Protokol Matter, ktorý vyvinula a spravuje CSA, je základom pre prepojené veci a ponúka zjednodušené používateľské prostredie k prepojeniu rôznych zariadení internetu vecí. Ako člen predstavenstva CSA bude OPPO významne prispievať pracovnej skupine Matter k vytvoreniu vysoko kompatibilného ekosystému IoT a spoločne s partnermi podporí vývoj protokolu vytvoreného alianciou prostredníctvom návrhov nových protokolov, stanovením nových štandardov a vývojom nových prototypov produktov založených na protokole Matter. Spoločnosť OPPO prijme technológie aliancie do svojho vlastného ekosystému a produktov IoT a bude pracovať na propagácii CSA v Číne aj mimo nej, aby pomohla ďalej transformovať budúcnosť konektivity. Spoločnosť OPPO taktiež rozšíri spoluprácu s ostatnými členmi CSA, aby používateľom poskytla spoľahlivé, bezpečné a bezproblémové konvergentné zážitky z IoT vo viacerých odlišných scenároch.

„Sme potešení a poctení, že sa môžeme pripojiť k predstavenstvu CSA, aby sme podporili rozvoj štandardu Matter a vytvorili lepšie používateľské zážitky s našimi produktami internetu vecí,“ povedal Neil Yang, riaditeľ oddelenia výskumu štandardov v spoločnosti OPPO. „Poskytneme svoje globálne skúsenosti v oblasti internetu vecí a marketingu vo viac ako 50 krajinách, aby sme podporili Matter v Číne aj mimo nej. Spoločne s CSA a jej členmi budeme tvoriť budúcnosť internetu vecí spolu s našim záväzkom vytvárať produkty internetu vecí, ktoré poskytujú lepšie služby všetkým používateľom.“

Vďaka členstvu spoločnosti OPPO v našom predstavenstve bude bezprecedentná spolupráca medzi nami hnacou silou nášho poslania budovať intuitívnejší, nápaditejší a užitočnejší svet,“ povedal Tobin Richardson, prezident a generálny riaditeľ CSA. „Pozícia spoločnosti OPPO v predstavenstve bude taktiež kľúčová pre podporu štandardu Matter v Číne a v celej Ázii, čo nám ponúka príležitosť poskytovať lepšie skúsenosti s internetom vecí viac než miliarde používateľov.“

Organizácia Connectivity Standards Alliance, skôr známa ako Zigbee Alliance, bola založená v roku 2002. Ako základ a budúcnosť internetu vecí sa jej široká celosvetová členská základňa skladá z viac ako 400 spoločností a 23 členov predstavenstva. Už takmer dve desaťročia členovia CSA spolupracujú na zjednodušení a zvýšení kompatibility v oblasti internetu vecí prostredníctvom technologických štandardov. Medzi nich patrí aj Matter, jednotný a bezpečný protokol pre pripojenie, založený na protokole IP a postavený na osvedčených technológiách. Pomáha prepojovať a budovať spoľahlivý a bezpečný ekosystém internetu vecí a dosahovať bezproblémového prepojenia medzi širokou škálou inteligentných zariadení.

Spoločnosť OPPO, ktorá smeruje ku svojmu poslaniu „Technológie pre ľudstvo, láskavosť pre svet“, verí, že by mala prinášať výhody používateľom a všetku zložitosť si nechať pre seba. S rozvojom 5G investuje OPPO do vývoja ekosystému internetu vecí, ktorý prináša konvergentný používateľský zážitok. Ako líder v oblasti 5G vyvinula spoločnosť OPPO radu prielomových technológií. V roku 2015 založilo OPPO tím pre štandardizáciu 5G a zaviedlo svoje nové štandardy 5G vo viac ako 20 krajinách a regiónoch na celom svete. OPPO predložilo 3GPP viac než 3 000 návrhov súvisiacich so štandardmi 5G a u ETSI ohlásilo viac ako 1 000 súborov patentov na 5G štandardy. K dnešnému dňu prilákal ekosystém spoločnosti OPPO pre IoT viac než 30 podobne zmýšľajúcich partnerov a jej rad IoT produktov zahŕňa inteligentné televízory, nositeľné zariadenia, audio zariadenia a ďalšie príslušenstvá, ktoré prinášajú najnovšie technológie používateľom na celom svete.

S cieľom priniesť všetkým bezproblémovú konektivitu a pokročilé zážitky z internetu vecí bude spoločnosť OPPO aj naďalej prehlbovať svoje zapojenie do CSA a globálnej komunity IoT, aby vyvinula otvorený a udržateľný ekosystém internetu vecí.

Značky: