Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť KasperskyLab si už tretí rok po sebe obhájila vedúcu pozíciu v medzinárodnej metrike TOP3 spomedzi dodávateľov antivírusovej ochrany. Produkty Kaspersky Lab sa v roku 2015 zúčastnili 94 nezávislých testov a recenzií, pričom až v 60 prípadoch boli označené za najlepšie a 82 % z nich sa umiestnilo na prvých troch priečkach. Tieto výsledky sú len dôkazom toho, že produkty Kaspersky Lab predstavujú v súčasnosti najúčinnejšiu formu ochrany pred kybernetickými hrozbami.

Nikita Shvetsov_Chief Technology Officer_Kaspersky Lab_nowatTOP3 rating každoročne vyhodnocuje, ako si viac ako 100 dodávateľov poskytujúcich antivírusovú ochranu počínala v nezávislých testoch realizovaných počas jedného roka. Do úvahy sa berú len výsledky renomovaných a nezávislých inštitúcií, ktorých metodológia je považovaná za transparentnú a rešpektovanú v danom odvetví, ako napr. AV-Comparatives, AV-TEST, Dennis Technology Lab, MRG Effitas a iné. Testy, ktoré sú zahrnuté v ratingu, vyhodnocujú všetky technológie ochrany v kategórii známych, neznámych či pokročilých hrozieb.

V rámci metriky TOP3 je každému dodávateľovi priradené skóre podľa toho, koľkokrát sa v testoch umiestnil na prvých troch priečkach a koľko ocenení získal, a to vzhľadom k celkovému počtu testov, v ktorých sa zúčastnil. Produkty Kaspersky Lab sa v roku 2015 zúčastnili 94 nezávislých testovaní, pričom v 60 z nich získalo top pozície (prvé miesta), čo je najlepší výsledok v porovnaní s konkurenciou. Navyše, výsledky posledného ratingu ukazujú, že až v 82 % prípadov sa podarilo produktom Kaspersky Lab umiestniť na prvých troch priečkach.

Za viac ako jednu dekádu sa nám podarilo vybudovať rozsiahlu bezpečnostnú expertízu, ktorá nám dáva pevný základ pri vývoji ochrany koncových bodov. V kombinácii s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti vývoja technológií dokážeme dodávať viacvrstvovú ochranu schopnú čeliť súčasným hrozbám. Navyše sme schopní vytvárať ďalšiu generáciu technológií, ktoré účinne zlikvidujú budúce hrozby a poskytnú najkomplexnejšiu možnú ochranu,“ povedal Nikita Shvetsov, technologický riaditeľ Kaspersky Lab.

Opätovné umiestnenie na vedúcej pozícii v rámci ratingu TOP3 vypovedá o našom prístupe a schopnostiach našich produktov zabezpečiť spoľahlivú ochranu pre spotrebiteľov, malé a stredné podniky, ako aj veľké korporácie,“ dodal Nikita Shvetsov.

Zoznam dodávateľov antivírusových programov zúčastňujúcich sa meraní TOP3 zahŕňa tieto spoločnosti: Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G DATA, Intel Security (McAfee), Microsoft, Panda, Sophos, Symantec, Trend Micro a ďalšie. Sledované testy sa zaoberali predovšetkým produktov v oblasti detekcie a odstránenia malvéru, bezpečnosti mobilných zariadení, anti-phishingovej a rodičovskej kontroly a iných.

Viac informácií o metodológii TOP3 ratingu, ako aj výsledkoch a umiestnení sledovaných spoločností nájdete na www.kaspersky.com/top3.

Značky: