Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. COROS Vertix 2: Outdoorové hodinky s víziou (RECENZIA)

Prvý dojem – ten je údajne najdôležitejší a COROS vie, ako zaujať. Hodinky síce prišli v šedej krabici, ale vo vnútri sa už nachádza vodoodolné plastové puzdro, v ktorom je okrem hodiniek aj nabíjací kábel (nie príliš dlhý), potrebná dokumentácia, dve nálepky a popruh k puzdru. 

Hodinky od prvého momentu pôsobia skutočne prémiovým dojmom. Titánová luneta a spodný kryt sú navyše potiahnuté odolnou PVD vrstvou, takže sa nemusíte obávať bežných škrabancov. Hodinky sú však na moje prekvapenie pomerne tmavé – čierne (luneta a dienko takmer). Na promo obrázkoch Vertix 2 vyzerajú vo verzii Obsidian o niečo svetlejšie. Všetko dôležité o týchto skvelých hodinkách sa dozviete v našej recenzii nižšie.

2. Smartfóny vivo na slovenskom trhu. Rozhodia konkurenciu výkonom aj cenou?

Značka vivo, ktorá predstavuje piateho najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, vstupuje aj na slovenský trh. Jej cieľom je konkurovať trom najväčším značkám na Slovensku a chce to dosiahnuť inováciami. Už v minulosti prišla ako prvá napr. s odtlačkom prsta pod displejom či optickou stabilizáciou na kardanovom závese. V súčasnosti značka pôsobí vo viac ako 60 krajinách po celom svete. V rámci Európy rastie už na 15 trhoch. Viac o vstupe značky vivo na slovenský trh sa dočítate aj v článku nižšie.

3. Falošné pracovné ponuky na WhatsAppe

WhatsApp sa stáva terčom útokom neustále. Nie sú priame na sieť ale sú vedené na oklamanie používateľov. V tomto prípade ide o rozposielanie pracovných ponúk. Cielené boli priamo na nás. Ako teda poznať podozrivú správu?

Minimálne v tom, že jej odosielateľom je človek, ktorého nepoznáme. To by až tak nemusel byť ten prvotný dôvod, no ak ide o pracovnú ponuku a ozve sa nám niekto cez WhatsApp z Ghany alebo Mexika, vtedy už to stojí za zbystrenie pozornosti. Nie je prekvapivé, že správa obsahuje link, na ktorý treba ťuknúť. Je zbytočné sa venovať, kam ponuka vedie, od tohto treba dať ruky preč. Buď z vás podvodník vyláka údaje platobnej karty alebo iné osobné dáta. Viac o tejto problematike sa dočítate v článku nižšie.

4. Garmin Forerunner 955 oficiálne: Prvé bežecké hodinky so solárnym nabíjaním

Nové bežecké hodinky nezaprú podobnosť s modelom Fénix 7. Garmin oficiálne predstavil hodinky Forerunner 255 a takisto aj novú vlajkovú loď bežeckých hodiniek s názvom Forerunner 955. Tá prináša viacero zlepšení, s ktorými prišli začiatkom roka 2022 prémiové outdoorové hodinky Garmin Fénix 7. Dočkali sme sa aj nových funkcií a pokročilých analýz tréningového procesu s dôrazom na variabilitu srdcového tepu (HRV). Viac o tejto novinke sa dočítate v článku nižšie.

5. Šéf Nokie to vidí jasne: Telefóny prestaneme používať o pár rokov

CEO spoločnosti tvrdí, že už v roku 2030 veľa ľudí svoje smartfóny odloží. Táto predstava znie na dnešné pomery priam nerealisticky a pravdepodobne by aj vystrašila značnú časť populácie. Pokým väčšina používateľov svoje zariadenia používa takmer 24/7, šéf Nokie sa podelil o svoju víziu, ktorá sa môže, ale nemusí naplniť. Viac sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: