Je celkom pravdepodobné, že ceny sa zdvihnú aj u nás, no možno nie v prvej vlne.

Zdražovanie má do istej miery objektívne dôvody a tiež je fakt, že na vlnu treba naskočiť teraz. Zdražujú viaceré firmy a z biznis pohľadu je teraz správna cesta zvýšiť poplatky za svoje služby, robia to všetci a tak sa firmy stratia v koši ostatných, ktoré sa vydali týmto smerom. Google to vie a tak v zahraničí stúpnu náklady na využívanie tejto služby používateľom všetkých balíčkov YouTube Premium.

Podľa webu Xiaomiui dostávajú zahraniční používatelia emaily s oznamom o navýšení cien. Nové ceny neobišli ani Apple. Najvýraznejšie zdraženie a o až o 43 % hlásia z Českej republiky, kde si za Apple TV+ k pôvodnej cene 139 CZK zaplatia 60 korún navyše.

U nás je cena za základný balík stále 7,19 eur mesačne a služba sa dá objednať tu. Ceny sa od roku 2018, kedy sa služba spustila, nezvyšovali. Aj toto môže byť dôvod, prečo reagovať aj na iné okolnosti a nakoniec zvyšovanie cien. Navýšenie by malo začať 21. novembra 2022.

V USA a Kanade sa cena zvýši zo 17,99 USD na 22,99 USD, teda o 5 USD. V Spojenom kráľovstve sa zvýši o dve libry na 19,99 GBP. V Turecku sa zvyšuje dvojnásobne na cenu 59,99 TRY. Unikátnym príkladom môže byť Argentína, kde sa cena zdvihla o 300 %, avšak krajina sa zmieta v 95 % inflácii.

Zvýšené ceny sa premietnu vo vyúčtovaní po 22. novembri 2022. Je takmer isté, že zdražovanie sa dotkne aj Slovenska. Predpokladáme navýšenie cien v priemere o 2 eurá. Uvidíme, či Slovensko spadne do rovnakého termínu ako spomínané krajiny. Tie sú podstatne väčšine, takže ak príde vlana drahšieho predplatného aj na YouTube Premium, krajiny ako Nemecko a Francúzsko by mohli byť prvé na rane.

Zdroj: Xiaomiui

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.