Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes predstavila v nadväznosti na film Barbie, ktorý zafarbil svet do ružova, nový farebný variant „So Pink“ svojho štýlového a jednoducho opraviteľného telefónu Nokia G42 5G. Novinka ďalej zaujme moderným vzhľadom, trojdennou výdržou na jedno nabitie, podporou 5G alebo hlavným 50MP fotoaparátom s pokročilými algoritmami.

Lars Silberbauer, Marketingový riaditeľ spoločnosti HMD Global, povedal: „Jednoducho opraviteľná a zároveň ako módny doplnok – nová Nokia G42 5G v ružovej farbe spĺňa všetky požiadavky mladej generácie. Prečo by mal byť opraviteľný a cenovo dostupný telefón nudný? Dnešná novinka zaujme kohokoľvek ihneď na prvý pohľad a nechýba jej ani dôležitá výbava ako je moderné 5G pripojenie alebo kvalitný fotoaparát.“

Elegantný a premyslený dizajn

Novinka bola navrhnutá tak, aby nielen vyzerala skvele ale aby tiež vybrané opravy mohli majitelia uskutočniť v domácich podmienkach celkom sami počas pár minút. Spolupráca so spoločnosťou iFixit, celosvetovou komunitou odborníkov na opravy zariadení, zaisťuje takmer okamžitý prístup k návodom a náhradným dielom. Jednoducho tak možno vymeniť napríklad poškodený displej, ohnutý nabíjací konektor alebo batériu s nízkou kondíciou. Zadná časť telefónu je potom vyrobená z 65% recyklovaného plastu, na ktorom nezostávajú nevzhľadné odtlačky prstov.

Moderný procesor s 5G konektivitou

Na dostatok výkonu si nebudú môcť zákazníci sťažovať. Nokia G42 5G je vybavená moderným procesorom Qualcomm®Snapdragon™ 480+ 5G, ktorý ponúka v cenovo dostupnej kategórii telefónov vysoký výkon, nízku spotrebu a dnes už veľmi dôležitú 5G konektivitu. Procesoru pomáha 6 GB operačnej pamäti, ktorú si je možno naviac virtuálne o ďalšie 2 GB rozšíriť. Pre všetky aplikácie, fotky alebo videá je pripravené veľkorysé úložisko s kapacitou 128 GB.

Pokročilý fotoaparát s umelou inteligenciou

Hlavný 50MP fotoaparát pracuje s najnovšou umelou inteligenciou a algoritmami z vyššieho radu Nokia X. Aplikácii fotoaparát nechýba ani nový nočný režim, režim statívu alebo funkcia Dual Sight, ktorá sa stará o možnosť fotenia alebo nakrúcania z predného aj zadného fotoaparátu zároveň. Všestrannosť v oblasti fotenia Nokie G42 5G podtrhujú 2MP senzory pre makro a bokeh alebo predná 8MP kamera.

Vysoká výdrž a dlhá podpora

Nokia G42 5G zvládne až tri dni na jedno nabitie vďaka svojej batérii s kapacitou 5000 mAh a perfektnej optimalizácii Androidu 13. Batéria naviac aj po 800 nabíjacích cykloch bude mať minimálne 80 % svojej pôvodnej kapacity. Veľkú výdrž má ale aj samotný telefón. Nokia G42 5G bola skonštruovaná tak, aby vydržala bežné pády a nechýba jej ani certifikácia IP52.

Ako už je u série Nokia G bežné, tak aj Nokia G42 poteší dlhou podporou a dočká sa dvoch hlavných systémových aktualizácií a troch rokov pravidelných bezpečnostných aktualizácií. O bezpečnosť uložených dát sa stará čítačka odtlačkov prstov v zapínacom tlačidle alebo softvér na rozpoznanie tváre. Čerešničkou na torte je potom trojročná záruka.

Cena a dostupnosť

Prípadnú dostupnosť nového farebného variantu na našom trhu upresníme neskôr.

Značky: