Letový režim v smartfónoch umožní využívať pripojenie po aktualizácii na Android 14.

Operačný systém Android 14 ešte len pred pár dňami vyšiel do prvých smartfónov v stabilnej verzii. Mnohí však naň ešte stále čakajú, pričom si sú dobre vedomí toho, že nová verzia systému ponúkne lepšiu optimalizáciu a vyššiu úroveň zabezpečenia smartfónov. Okrem toho však veľká aktualizácia Androidu ponúkne aj novú možnosť využívania letového režimu, ktorý budete môcť využiť spoločne s pripojením.

Ako informuje portál sammobile.com, toto pripojenie bude môcť byť k Bluetooth či Wi-Fi sieti. Využívanie tohto režimu tak bude jednoduchšie a nebude také nepopulárne, ako to bolo v minulosti.

Android 14 vám umožní Wi-Fi aj Bluetooth pripojenie v lietadle

Aj keď letový režim neslúži len pre cestovanie lietadlom, práve v tejto situácii ho mnohí využívajú. Jeho účelom je odpojiť telefón od akéhokoľvek pripojenia, pričom vám neponechá aktívne ani Bluetooth pripojenie. O to zvláštnejší však tento režim je, keď už v mnohých lietadlách nájdete aj Wi-Fi pripojenie, ktoré môžete využiť. S aktívnym letovým režimom to však nepôjde.

Cestovanie lietadlomZdroj: Whitepress
Cestovanie lietadlom

To ale mení aktualizácia na Android 14, ktorá pripojenie k Bluetooth či Wi-Fi sieti umožní aj pri aktívnom letovom režime. V konečnom dôsledku sa vám tak neodpoja vaše inteligentné hodinky od smartfónu a rovnako budete môcť využívať aj Bluetooth slúchadlá. Výhodou však je aj to, že budete môcť využiť aj samotné Wi-Fi pripojenie.

V smartfónoch už čoskoro

Systém Android 14 je aktuálne vo fáze šírenia medzi smartfónmi. Prvé modely od Googlu či Xiaomi už svoju aktualizáciu evidujú aj v stabilnej verzii, no tá najväčšia aktualizačná vlna ešte len príde. Väčšina novších smartfónov by práve aktualizáciu na Android 14 mali získať do konca tohto roka. Neznamená to však, že budúci rok sa aktualizácie nebudú stále šíriť medzi kompatibilnými modelmi.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.