Najnovšia verzia Adobe Lightroom pre Android prichádza s označením 2.1. Jej hlavným vylepšením je oveľa prepracovanejší systém fotografovania so zabudovanou kamerou a opravy predchádzajúcich chýb.

Za najlepšiu vlastnosť považujeme manuálny režim fotografovania, ktorým nám predtým výrazne chýbal, hlavne pri programe tohto zamerania. Z Adobe Lightroom sa vo verzii 2.1 stáva celkom dobrý nástroj na fotenie s mobilom v teréne.

LightroomAndr-6

Výhodou voči iným, takto zameraným programom je, že Lightroom predstavuje celý ekosystém. Teda odfotené zábery sa po tom, ako sa dostanete do Wi-Fi siete (nastaviť sa dá aj prenos cez mobilné siete) prenesú do desktopového počítača a tu na veľkej obrazovke a s výborným programom Adobe Lightroom pre Windows alebo macOS môžete realizovať detailné zmeny. Prenos medzi smartfónom a desktopom je bez zníženia rozlíšenia.

Pri manuálnom fotení je možné využívať nastavenie bielej, dobu expozície, ale aj nastaviť hodnotu ISO a bod zaostrenia. Tieto možnosti sú dostupné v režime “Pro Mode.”

Adobe tiež pracuje na vylepšení verzie pre iOS, ktorá bude môcť upravovať zmeny v zdrojových súboroch pritom z mobilných zariadení. Fotografia bude pritom umiestnená na jedinom mieste a realizované zmeny sa premietnu do všetkých spárovaných zariadení.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.