Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link predstavuje nový gigabitový podnikový VPN router Omada ER706W-4G so vstavaným modemom pre 4G LTE pripojenie k internetu as AX3000 WiFi 6 prístupovým bodom pre bezdrôtové pripojenie užívateľov. Integráciu týchto funkcií do jediného zariadenia ocenia predovšetkým kancelárie či malé a stredné podniky.

ER706W-4G je prvým routerom z rodiny Omada SDN so slotom na Nano SIM kartu pre LTE/4G+ pripojenie k mobilnému internetu, s rýchlosťou sťahovania až 300 Mb/sa uplinkom až 50 Mb/s (technológia LTE Cat6). Toto LTE pripojenie je možné použiť ako primárne, záložné alebo spoločne s ďalšími gigabitovými ethernetovými portami pre rozdelenie záťaže pri pripojení k viacerým poskytovateľom internetu súčasne.

Na prednej strane prístroja sa nachádza gigabitový SFP slot pre optické pripojenie a päť gigabitových portov RJ45 pre káblové pripojenie. Prepínanie portov medzi WAN/LAN poskytuje vysokou flexibilitou nasadenia tohto routera. Tri dvojpásmové Wi-Fi antény a dve LTE antény disponujú vysokým ziskom a sú oddeliteľné. V prípade potreby je možné použiť externé, napr. vonkajšie LTE antény pre kvalitnejší príjem.

Vstavaný AX3000 Wi-Fi 6 prístupový bod ponúka bezdrôtové pripojenie rýchlosťou až 574 Mb/s v pásme 2,4 GHz a až 2402 Mb/s v pásme 5 GHz, s podporou 160 MHz šírky kanála. Technológia Omada Mesh dovoľuje bezdrôtovo pripojiť ďalšie prístupové body Omada radu EAP a predĺžiť tak dosah Wi-Fi siete aj v prostrediach bez možnosti natiahnutia káblov. Pokročilé funkcie, ako je vyvažovanie záťaže, riadenie šírky pásma, riadenie prístupu do siete, overovanie užívateľov cez Captive portál alebo Radius server spoločne zaisťujú spoľahlivé a bezpečné pripojenie zamestnancov aj hostí v sieti.

Router ER706W-4G je možné použiť ako VPN server alebo ako VPN klient. Podporované protokoly IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP a L2TP dovoľujú vytvorenie vysoko zabezpečenej siete, či už medzi firemnou centrálou a pobočkami alebo pre vzdialený prístup zamestnancov do firmy.

Správa routera Omada ER706W-4G je intuitívna, buď zo vstavaného webového rozhrania alebo centralizovane z kontrolérov Omada spoločne s ďalšími prvkami v podnikovej sieti, ako sú switche alebo Wi-Fi prístupové body. Mobilná aplikácia Omada umožňuje správcom siete ľahko sledovať sieťovú prevádzku a spravovať sieť prakticky odkiaľkoľvek. Takéto riešenie je vhodné pre firmy, penzióny, reštaurácie, predajne, úrady a ďalšie podobné inštitúcie.

Kľúčové vlastnosti modelu TP-Link Omada ER706W-4G:

  • Vstavaný 4G+ LTE modem, slot pre Nano SIM kartu
  • Dvojpásmová Wi-Fi 6 s rýchlosťami 2 402 Mb/s na frekvencii 5 GHz a 574 Mb/s na frekvencii 2,4 GHz
  • 6 gigabitových ethernetových portov (5x RJ45 a 1x SFP)
  • 3 Wi-Fi a 2 LTE odnímateľné antény s vysokým ziskom
  • Správa samostatne z webového rozhrania alebo centralizovane z kontrolérov Omada
  • Mobilná aplikácia Omada pre jednoduchú správu siete
  • Podpora Omada Mesh pre bezdrôtové pripojenie ďalších prístupových bodov

Vysoko zabezpečená VPN sieť s podporou IPSec, SSL, WireGuard, OpenVPN, PPTP, L2TP VPN

Značky: