Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Globálny líder v oblasti cestovných technológií Flix pridáva od 20. júna nové destinácie na letných spojoch do Chorvátska. Priamou linkou z Bratislavy bude možné dostať sa na ostrov Krk, konkrétne do jeho hlavného mesta Krk a letoviska Baška. Autobusy sem budú jazdiť denne až do 4. septembra.

Ostrov Krk láka slovenských turistov dlhodobo. Leží v Kvarnerskom zálive a s pevninou je spojený ikonickým mostom. Historické mesto Krk stojí za návštevu pre svoju krásnu architektúru a vysoké mestské hradby. Baška, nachádzajúca sa na južnom cípe ostrova, je známa pre piesčito-okruhliakovú pláž dlhú necelé 2 kilometre, za ktorú v minulosti získala ocenenie Modrá vlajka (medzinárodné ocenenie za ekológiu a ochranu životného prostredia, ktoré sa udeľuje plážam a ktoré zaručuje udržiavané prostredie, čistotu mora a pláže, upravenosť a vysokú kvalitu služieb).

Priama linka na ostrov Krk začína v poľskej Varšave, z Bratislavy bude odchádzať denne o 22.00. Ďalej zastavuje vo Viedni, Grazi a v Záhrebe. Na pobrežie do Rijeky dorazí spoj o 6.30 ďalší deň ráno a pokračuje na ostrov Krk – do obce Malinska (7.25), hlavného mesta Krk (7.50) a na konečnú do Bašky príde o 8.30. V opačnom smere budú spoje vyrážať z Bašky denne o 21.20 a z Krku o 21.55. Do Bratislavy dorazia o 8.25 nasledujúci deň. Cena jednosmerného cestovného lístka na ostrov Krk sa začína z Bratislavy od 39,95 eura.

„Cestovné lístky do Chorvátska je možné na stránkach FlixBusu kúpiť aj na poslednú chvíľu na väčšinu spojov, spravidla vypredané bývajú víkendové spoje. Veľkou výhodou nočných spojov je, že sa ráno prebudíte odpočinutí v cieľovej destinácii a ušetríte deň dovolenky, ktorý by ste inak strávili na ceste,“ uvádza hovorca FlixBusu Tomáš Beránek.

Tradičná Istria aj lákavé diaľky Dalmácie

Autobusové spoje FlixBusu jazdia na pobrežie Chorvátska z Bratislavy a ďalších slovenských miest na Istriu cez Rijeku až do Puly už od polovice mája, a to v intervale päťkrát týždenne. Od 17. júna do 8. septembra je táto linka v prevádzke denne. Cena cestovného lístka z Bratislavy pritom nevyjde na viac než na jeden obed v lepšej reštaurácii – už od 22,95 eura.  

Medzi obľúbené letné dovolenkové lokality patria aj pobrežné mestá v Dalmácii. Priama linka medzi Bratislavou a Dubrovníkom je v prevádzke od 29. mája štyrikrát týždenne, v období medzi 21. júnom a 8. septembrom pôjde denne.

Značky: