Čínska spoločnosť Huawei má mať v príprave svoj prvý herný notebook.

Počas posledných dní prebiehala konferencia ChinaJoy, v rámci ktorej niektoré spoločnosti ukazovali svoje nové produkty. Jednou z nich bola aj spoločnosť Huawei, ktorá ukázala zatiaľ nepredstavený notebook. Dizajnom si však získal mnohých fanúšikov a nadšenci do elektroniky okamžite upriamili svoju pozornosť na niektoré prvky. Zdá sa tak, že pôjde o herný notebook, najmä teda podľa niektorých súčastí dizajnu.

Hlavným prvkom dizajnu je nápis GT, ktorý zdobí ako notebook, tak aj jeho balenie. Označenie GT v zmysle Huawei zariadení sa pritom zvyčajne spája s vysoko výkonnými zariadeniami. V prípade notebooku by mohlo ísť o prvý herný notebook spoločnosti, ktorý by mohol byť predstavený už v blízkej dobe.

Na internete sa tak objavili aj viaceré snímky, ktoré ukazujú dizajn notebooku. Ten má zo zadnej strany displeja svietiace logo spoločnosti, ktoré je skutočne dizajnovým prvkom. Notebooku nechýba ani špeciálny dizajn vetracieho otvoru na zadnej strane, ktorý má slúžiť pre efektívny odvod tepla. Všetko tak naznačuje tomu, že skutočne pôjde o herný počítač.

Viac informácií o výbave notebooku zatiaľ nemáme. Niektoré špekulácie však odkazujú, že procesorom by mal byť Intel Core Ultra a tešiť sa máme aj na rýchle 140 W nabíjanie. Herný notebook spoločnosti by sa mal podobať na Huawei Matebook X Pro. Podľa niektorých čínskych zdrojov by sa tento nový herný notebook by sa však mohol nazývať Matebook GT.

Kedy bude takýto notebook predstavený a aká bude jeho výbava môžeme zatiaľ len tipovať. Je ale možné, že Huawei predstaví svoj prvý herný notebook už na jeseň, na čo odkazujú aj niektoré skoršie úniky. Zatiaľ ale nie je nič potvrdené, na oficiálne informácie si teda zrejme ešte chvíľu počkáme.

Zdroj: gizmochina.com, X (@RODENT950)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.