Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Minulý týždeň sa vo Varšave skončil piaty ročník Letnej školy pre líderky v digitálnom veku.
  • Počas týždenného programu, ktorý je súčasťou prestížnej Európskej akadémie líderstva (ELA), študentky skúmali možnosti, ktoré môže priniesť spojenie síl pri zlepšovaní príležitostí pre ženy, menšiny a celú spoločnosť.
  • Slovenská účastníčka Aneta Migátová získala cenu za kritické myslenie, ktorú jej odovzdali počas záverečného ceremoniálu.

Cieľom Letnej školy je efektívne využiť potenciál, ktorý predstavujú ženy pri formovaní našej digitálnej budúcnosti. Program, ktorý sa tento rok konal vo Varšave, ponúkol životnú príležitosť 29 mladým líderkám, ktorým sa venovalo viac ako 70 významných odborníčok a lektoriek, ako aj bývalých absolventiek Letnej školy. Dozvedeli sa všetko od vplyvu technológií na náš život a prácu, až po ich budúci potenciál a hodnotu spolupráce na globálnej úrovni. Súčasťou stretnutí boli panelové diskusie, prednášky, hĺbkové workshopy a teambuildingové aktivity, ktoré boli navrhnuté tak, aby inšpirovali mladé mysle a povzbudili ich k učeniu sa a zdieľaniu svojich názorov v bezpečnom a priateľskom prostredí.

Tony Yong Jin, výkonný viceprezident spoločnosti Huawei pre európsky región, povedal: „Rozvoj talentov je spoločnou zodpovednosťou každej krajiny, podniku a akademickej inštitúcie. Programy Huawei predstavujú pre budúce líderky výnimočnú príležitosť získať prehľad o špičkových technológiách. Sme radi, že ich pozitívny vplyv oceňuje toľko európskych talentov.“

Na záverečnom ceremoniáli vystúpili aj zástupcovia Európskeho parlamentu, Európskej komisie, Poľskej vlády a tiež organizácie Women4Cyber, ktorá podporuje talentované ženy v oblasti kybernetickej bezpečnosti a nových technológií. Vyjadrili veľké poďakovanie Európskej akadémii lídrov a spoločnosti Huawei za zorganizovanie tejto iniciatívy. Vyzdvihli tiež hodnotu, ktorú spoločnosť Huawei pomáha vytvárať v oblastiach technologického sektora, v ktorom je nedostatok zručností a rodový rozdiel najvážnejší.

Riaditeľka Európskej akadémie lídrov a vedúca diverzity, rovnosti a inklúzie v spoločnosti Huawei Europe, Berta Herrero, študentkám zaželala veľa úspechov pri ich ďalších kariérnych krokoch: „O 10 alebo 15 rokov budete všetky zásadne ovplyvňovať spoločnosť – či už ako premiérky, generálne riaditeľky, alebo líderky miestnych komunít. Budete vytvárať a implementovať riešenia, vďaka ktorým budú technológie fungovať pre všetkých. Ako bude vaša cesta napredovať, nezabúdajte, že najsilnejším nástrojom, ktorý máte, je vzájomná pomoc jedna druhej: podporujte sa navzájom a pomáhajte si a formujte spolu lepšiu budúcnosť pre všetkých.“

Absolventky Letnej školy pochádzajú z rôznych prostredí a študijných odborov, od STEM po humanitné vedy. Na slávnostnom odovzdávaní cien Letnej školy 2024 boli za mimoriadny prínos k programu ocenené vybrané účastníčky programu. Medzi nimi bola aj Aneta Migátová zo Slovenska, ktorá získala cenu za kritické myslenie. Tieto mladé ženy preukázali nasadenie, odhodlanie a vodcovské ambície. Vďaka aktívnej sieti absolventiek ELA, ktorá ich bude v budúcnosti podporovať a ponúkať im príležitosti na zapojenie sa do významných iniciatív a rozvoj ich profilu a skúseností, budú naďalej v kontakte a budú sa navzájom podporovať. Pozrite si najnovšie video so zaujímavosťami z tohto ročníka Letnej školy vo Varšave: https://youtu.be/H7nBwMyk7e4

Do Letnej školy sa majú možnosť každoročne zapojiť študentky z 27 členských štátov EÚ, Ukrajiny a západného Balkánu. Tento rok spoločnosť Huawei s veľkým nadšením oznámila, že Európska akadémia líderiek plánuje rozšíriť svoj záber, a do ďalšieho ročníka privíta uchádzačky z ďalších troch krajín, vrátane Islandu, Švajčiarska a Turecka.

Značky: