Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe vzájomnej spolupráce prepraví zaregistrovaných účastníkov inovatívneho technologického veľtrhu SlovakiaTech, ktorý sa koná v utorok a stredu 24. a 25. septembra 2024 v Kulturparku v Košiciach. Už 23. septembra 2024 odvezie vlak Ex 613 z Bratislavy do Košíc 132 účastníkov. Z Bratislavy vyrazí o 17:27 a do Košíc príde o 22:53.

Počet miest je limitovaný, pričom lístky platia výhradne pre konkrétne vozne zaradené v danom vlaku. Potrebná je registrácia účastníkov na podujatie prostredníctvom webovej stránky SlovakiaTech na tomto linku. Na cestu vlakom sa môžu zaregistrovať tu.

SlovakiaTech je najväčšia inovačno-technologická konferencia na Slovensku. Zameriava sa na priemysel, energetiku, dopravu, životné prostredie a smart riešenia, pričom prináša prednášky, workshopy a diskusie so svetovými odborníkmi. Tento rok je pripravený obsah, ktorý pokrýva najaktuálnejšie témy a trendy v oblasti technológií, inovácií a digitálnej transformácie.

„Inovácie sú kľúčovým prvkom našej vízie smerom k udržateľnej budúcnosti. ZSSK sa nesústredí iba na modernizáciu infraštruktúry a vozidlového parku, ale aj na vytváranie technologických riešení, ktoré optimalizujú naše procesy a zlepšujú zážitok našich cestujúcich. Sme hrdí, že môžeme byť súčasťou podujatia SlovakiaTech, kde predstavujeme, ako technológie prispievajú k efektívnejšiemu riadeniu prevádzky a k dlhodobej udržateľnosti. Našou víziou je nielen zlepšovať služby, ale zároveň prispievať k ekologickému a inovatívnemu rozvoju železničnej dopravy,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ ZSSK.

Medzi významnými rečníkmi vystúpi aj Jozef Snopko, riaditeľ odboru informačných technológií v ZSSK, ktorý vo svojej prezentácii predstaví využitie virtuálnej reality pre výučbu a technickú podporu rušňovodičov a technikov. „ZSSK sa neustále snaží využívať najmodernejšie technológie na zlepšovanie služieb a efektivity našej prevádzky. Okrem implementácie virtuálnej reality do školení rušňovodičov a technikov, sme spustili niekoľko ďalších projektov, ako je modernizácia nášho rezervačného systému a integrácia digitálnych riešení pre zlepšenie správy vlakových súprav a optimalizáciu grafikonov. Našim cieľom je zvyšovať kvalitu cestovania a zároveň minimalizovať ekologickú stopu,“ dodal Jozef Snopko, riaditeľ odboru informačných technológií ZSSK.

ZSSK bude mať na podujatí vlastný stánok, kde sa môžu návštevníci ponoriť do sveta virtuálnej reality a zažiť železnicu tak, ako ju ešte nevideli. Jednou z najväčších atrakcií bude možnosť nazrieť do kabíny rušňa zvnútra a vyskúšať si jazdu na vlakovom trenažéri, kde sa môžu na chvíľu stať rušňovodičmi.

Železničná spoločnosť Slovensko tak prispieva nielen k ekologickej mobilite, ale aj k podpore moderných technológií a inovácií, ktoré SlovakiaTech prezentuje. ZSSK ako národný dopravca aktívne podporuje projekty zamerané na udržateľnosť a inovatívne riešenia v doprave, čím sleduje cieľ poskytovať komfortnejšie a modernejšie služby pre svojich cestujúcich.

Tešíme sa na vašu účasť a spoločné cestovanie do budúcnosti technológií!

Značky: