Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pivá z hurbanovského pivovaru tento rok dominovali na prestížnej degustačnej súťaži Slovenská pivná korunka 2024.

Dohromady vyhrali 8 cien a získali tak najviac ocenení spomedzi všetkých pivovarov. Najväčší úspech zaznamenal pivovar v kategórii Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 12 %), kde obsadil prvé, druhé aj tretie miesto. Zlato si prevzala spoločnosť Heineken Slovensko aj za nový ležiak Zlatý Bažant12 % a aj za nealkoholické pivo Zlatý Bažant Pšeničné 0,0% .

Degustačnú súťaž Slovenská pivná korunka organizuje Slovenské združenie výrobcov piva a sladu už od roku 2006, medzičasom sa stala najprestížnejšou degustačnou súťažou pív na Slovensku. Tento rok sa do nej zapojilo až 39 pivovarov a súťažilo 203 vzoriek pív. Odborná porota posudzovala pivá v 12 kategóriách. V anonymnej súťaži bodovali najviac pivá z Hurbanovského pivovaru, ktoré tento rok získali najviac ocenení spomedzi všetkých pivovarov. Najväčší úspech mali v kategórii Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 12 %), kde obsadili všetky tri prvé miesta.

Kompletný zoznam výsledkov: 17. ročník Slovenskej pivnej korunky 2024 (slovenskepivo.sk)

Spoločnosť Heineken sa mohla tešiť zo zlatej korunky za  Zlatý Bažant 12 % v kategórii Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 12 %) a Zlatý Bažant Pšeničné 0,0% v kategórii Nealkoholické pivá. Striebornú korunku získal Corgoň Franciáš v kategórii Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 12 %) a Zlatý Bažant Radler 0,0 % Citrón v kategórii Miešané nealkoholické nápoje typu Radler.

Pivovar tiež získal 4 bronzové korunky a to za Zlatý Bažant 10 % v kategórii  Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 10 %), Zlatý Bažant 0,0 % v kategórii Nealkoholické pivá, Zlatý Bažant 73 znovu v kategórii Svetlé pivá filtrované (extrakt v pôvodnej mladine do 12 %) a Zlatý Bažant Radler 0,0 % Citrón, Baza, Mäta za kategóriu Miešané nealkoholické nápoje typu Radler.

Toto uznanie je dôkazom oddanosti a vášne celého nášho pivovarníckeho tímu, ktorý prináša výnimočné pivá. Tieto ocenenia nás inšpirujú k tomu, aby sme pokračovali v našom záväzku ku kvalite a inováciám v každom nápoji. Mimoriadne nás teší ocenenie zlatej korunky pre Zlatý Bažant 12 % s novou receptúrou. Znamená to pre nás, že krok k zmene bol správnym krokom a pivo chutí nie len spotrebiteľom, ale aj špecialistom,“ uviedla Helena Windisch, manažérka korporátnych vzťahov spoločnosti Heineken Slovensko.

Ocenenie pív z Hurbanova je len predzvesťou festivalu Slovenskej pivnej korunky, ktorý sa uskutoční 7. – 8. júna 2024 na Námestí slobody v Bratislave. Už tretíkrát sa verejnosť bude môcť presvedčiť o kvalite slovenských pív a porovnať ich. Na programe festivalu budú prezentácie pivovarov, rozhovory so sládkami, diskusie, interaktívna škola čapovania a nájdete tu aj chutné jedlo a skvelú živú hudbu.

Značky: