Accenture otvorí počas leta brány pre záujemkyne, ktoré sa chcú ponoriť hlbšie do IT sveta a zmeniť svoje kariérne zameranie.

Vďaka projektu Leto v IT sa môžu záujemkyne prihlásiť do letného IT kurzu v hodnote 2000 eur. Pre 5 z nich je navyše pripravené až 1000 eurové štipendium. Ak vo svojom okolí poznáte potenciálnu kandidátku, určite jej o tejto možnosti dajte vedieť. Či už nazdieľaním tohto článku, alebo ju nasmerujte na www.letovit.sk.

Kedy a kde sa kurz koná

Kurz Leto v IT sa koná od 1. 7. do 28. 8. 2019. V pracovných dňoch pôjde o 4 hodiny strávené v príjemných priestoroch Accenture v Bratislave s lektormi, ktorí budú odborníci z praxe. Ďalšie dve hodiny až štyri hodiny by uchádzačky mali stráviť doma pri online štúdiu a vypracovaní zadaní.

Kto sa môže zapojiť

Kurz je určený najmä pre nežné pohlavie, ktoré je stále v oblasti IT raritou a práve toto chce Accenture zmeniť. Prihlásiť sa môžu napríklad končiace vysokoškoláčky okrem IT odborov (napríklad strojnícka, stavebná, chemická alebo ak študovali matematiku, štatistiku a podobné odbory). Zapojiť sa môžu aj pokiaľ pracujú na neprogramátorskej juniorskej IT pozícii či pracujú so štatistikami, vyhodnocovaním dát a podobne.

Ako sa treba prihlásiť

Prihlásenie je jednoduché. Stačí kliknúť na www.letovit.sk a vyplniť krátku prihlášku a nahrať svoj životopis.

Pokiaľ bude pripojený aj motivačný list, v ktorom bude spomenuté, prečo by práve daná uchádzačka mala získať 1000 eurové štipendium, má možnosť ho získať. Accenture rozdelí štipendiá najviac piatim uchádzačkám.

Prihlášky je možné posielať do 7. júna 2019. Motivácia, prečo neodkladať svoje prihlásenie na poslednú chvíľu, je obmedzený počet miest v kurze a možnosť získať štipendium.

Ak vo svojom okolí poznáte potenciálnu kandidátku, určite jej o tejto možnosti dajte vedieť. Či už nazdieľaním tohto článku, alebo ju nasmerujte na www.letovit.sk.

Čo všetko IT kurzy prinesú

Hodiny na kurzoch Leto v IT prinesú uchádzačkám množstvo zaujímavých informácií. Prejdú si základmi dizajnovania webstránok, programovaním v rôznych programovacích jazykoch, vytvoria si vlastnú interaktívnu webstránku, ktorá bude komunikovať so serverom a navrhnú tiež vlastnú aplikáciu na internet.

Ako prebieha výber

Do kurzu Accenture vyberie 20 uchádzačiek, pričom 5 z nich získa 1000 eurové štipendium (každý mesiac 500 eur). Po vyplnení prihlášky sa uchádzačkám ozve zamestnanec Accenture, ktorý ich pozve na osobný pohovor. Na ňom sa preverí ich znalosť angličtiny (ktorá by mala byť aspoň na úrovni B2) a tiež absolvujú krátky test na logické a analytické zručnosti.

Značky: