IFA je za nami a Acer tak po premiére na berlínskej výstave predstavuje nový rad svojich zariadení Predator. Herné záležitosti dopĺňajú aj telefóny s dlhou výdržou a ďalší Windows Phone telefón.

Acer-8

Herné desktopy

Herná séria s týmto názvom aktuálne zahŕňa monitory, prenosné počítače, desktopové stroje a jeden tablet. Nebudú to lacné zariadenia, no cieľová skupina, na ktorú Acer mieri, počíta s potrebou zaplatiť za prémiové produkty viac.

Acer-9

Hlavnou pýchou sú herné desktopy Predator G3 a G6. Hoci séria G3 bude vnímaná ako lacnejšia, no neznamená to, že by išlo vyslovene o „low-end“. Do oboch mašín sa bude dať rozšíriť diskové pole až do veľkosti 12 TB a 32 GB RAM. Konfigurácií bude viac, na Slovensko sa chystajú tri z každého modelu. Grafická karta bude NVIDIA GTX 980, no počíta sa aj s verziou Ti.

Acer-2

Hlavné rozdiely sú v dizajne. G6 má tlačidlo Turbo, ktoré je schopné pretaktovať počítačové komponenty tak, aby používateľ dostal okamžité zvýšenie výkonu. Ideálne pri hraní FPS, kde potrebujú hráči okamžité odozvy. Prakticky pri každej hre, ktorá sa odohráva on-line a každá milisekunda sa počíta.

Ľahko sa dostanete k diskom, bez problému teda pridáte nový disk spredu cez hot-swapovú šachtu. Kto potrebuje, má možnosť disk kedykoľvek vybrať a mať tak dáta stále so sebou.

Acer-5

Stroje budú začínať na hranici 900 EUR, končiť by sa malo podľa aktuálnych informácií na hodnote 3000 EUR za herný desktop v najvyššej konfigurácii.

Počíta sa s umiestnením skrine na stôl. Jednak kvôli dizajnu, ktorý netreba skrývať pod stôl a tiež aj pre stojan na herné slúchadlá. Ušetríte miesto na stole, nebudú sa vám povaľovať rozmerné slúchadlá a zaberať priestor v čase, keď ich nepoužívate.

Tablet

Acer-13

Unikátny je aj 8“ tablet, ktorý má štyri reproduktory na prednej strane rohov s efektným červeným mriežkovaním. Samozrejmosťou je kovové telo a na naše prekvapenie je veľmi ľahký. Pocitovo sme v ruke držali skôr smartfón ako tablet.

Acer-14

Okrem Full HD IPS displeja so špeciálnou vrstvou proti odleskom a silnej konfigurácie postavenej na Intel Atom x7, je tu aj technológia Force feedback. Pri nárazoch tak budete pociťovať vibrovanie. Vyskúšali sme si to na hre Asphalt 8: Airbone a je to veľmi efektný zážitok.

2015-10-08 11.34.14

Počíta sa s inštaláciou viacerých hier a tak je možné rozšíriť dátový priestor až do 128 GB cez microSDXC kartu. Bohužiaľ, nie všetky hry môžete presunúť na microSD kartu.

2015-10-08 11.36.17

Notebooky

Acer-19

Počíta sa dvomi hlavnými sériami notebookov. Predator 15 a 17. Rozdiel v hmotnosti nebude veľký. Kým menší model bude vážiť 3,45 kg, model so 17“ uhlopriečkou bude len o necelých 500 gramov ťažší. Majú nádherné spracovanie, opäť originálne a aj v segmente herných notebookov budú jasne vytŕčať.

Acer-3

Chladené budú tromi ventilátormi, optická mechanika sa dá vybrať a nahradiť ďalšími ventilátorom. Takisto sa hovorilo o tom, že 17-ka dostane 4K displej. Klávesnica má rôzne podsvietenie v jednotlivých častiach, čo uľahčí orientáciu v tme, v neposlednom rade to aj veľmi dobre vyzerá.

Acer-22

Acer Revo Build

Zaujal nás aj modulárny počítač do obývačky. Cena by mala byť do 220 EUR a používatelia si k nemu dokúpia len to, čo potrebujú. Základom bude CPU Intel Celeron a 32 GB SSD úložisko. Operačný systém je už vo verzii Windows 10. Kto potrebuje, ľahko dokúpi ďalší modul s externým HDD 500 / 1000 GB. Ten magneticky zacvakne navrch a takisto sa dá dokúpiť aj externá powerbanka, ktorá bude počítač napájať. Zároveň bude mať navrchu podporu bezdrôtového nabíjania. V prípade potreby na cestách jednoducho powerbanku odpojíte a zoberiete si ju so sebou. Takisto aj externý disk, ktorý má na boku ešte aj USB konektor.

Acer-45

Ďalšie novinky

Acer-23

Acer Cloudbook bude mať dve veľkosti a to 11,6 a 14“ podľa uhlopriečky displeja. Obe budú postavené na platforme Intel Celeron. Väčšia verzia by mala vydržať 12 hodín prevádzky na batériu. Ťažiť sa bude hlavne z predplatného Office 365 Personal. Je predplatené na jeden rok a získate s ním 1 TB na OneDrive a 60 minút volania cez Skype do iných sietí. Ďalej treba zbystriť pozornosť na druhú generáciu náramku Acer Liquid Leap Active. Jeho cena je 75 EUR.

Acer-37

Pozrite si aj videá z tejto tlačovky

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.