Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis Cyber Protect Home Office chráni dáta a zariadenia pomocou integrovaného riešenia

Acronis, globálny líder na trhu riešení kybernetickej ochrany, dnes oznámil uvedenie novej verzie Acronis Cyber Protect Home Office (pôvodne Acronis True Image), riešenie osobnej kybernetickej ochrany. Inovatívny softvér ponúka ucelený súbor nástrojov, ktorý integruje zálohovanie a kybernetickú bezpečnosť. Keďže je postavený na umelej inteligencii (AI), stáva sa z neho ideálne riešenie pre jednotlivcov, rodiny, domáce kancelárie a malé firmy.

Podľa posledného prieskumu Acronis Cyberthreats Report viac ako 40 % osobných užívateľov dnes vôbec alebo iba zriedka zálohuje svoje dáta, pričom 61 % užívateľov preferuje integrované bezpečnostné riešenie. Potreba robustného, ľahko použiteľného riešenia, ktoré zaisťuje funkciu zálohovania, ako aj kybernetickú bezpečnosť, je v stále prepojenejšom svete z roka na roku aktuálnejšia.

Riešenie Acronis Cyber Protect Home Office je pripravené na dnešné aj budúce kybernetické hrozby vďaka kombinácii ochranných mechanizmov postavených na AI, robustného zálohovania dát, nástrojov vzdialenej správy a ochrany mobilných zariadení. Ide o jediné ucelené riešenie s aktívnym zabezpečením, ktoré je dostupné z jednotnej, užívateľsky prívetivej a modernej platformy.

„S pokrokmi, ktoré sa v poslednom čase udiali v oblasti umelej inteligencie, sa tiež zmenila taktika kybernetických útočníkov,“ povedal Gaidar Magdanurov, prezident spoločnosti Acronis. „Dnes môžu s minimálnymi technickými znalosťami zasiahnuť veľké množstvo užívateľov prostredníctvom komplexných phishingových a ďalších sociálno-inžinierskych útokov. Ochrana dát, aplikácií a systémov vyžaduje komplexné riešenie kybernetickej ochrany, vrátane zálohovania a IT bezpečnosti. Preto uvádzame novú verziu Acronis Cyber Protect Home Office, ktorá posilňuje schopnosti jednotlivcov a domácich kancelárií chrániť svoje dáta a zariadenia.“

Hlavné novinky a prínosy novej verzie zahŕňajú:

  • Vylepšenie kybernetickej bezpečnosti pomocou AI: Inovatívne AI funkcie proaktívne identifikujú a neutralizujú potenciálne hrozby, pričom poskytujú bezpečnostnú vrstvu proti kybernetickým útokom s možnosťou automatickej obnovy po ransomvérovom útoku. Disponujú 2FA autentifikáciami na maximalizáciu zabezpečenia.
  • Zálohovanie a klonovanie: Riešenie ponúka robustné funkcie zálohovania a klonovania dát. Užívatelia môžu zabezpečiť svoje kritické dáta a systémy pomocou spoľahlivej zálohy, ktorá garantuje rýchlu obnovu dát v prípade ich straty či kybernetického útoku.
  • Vzdialená správa: Užívatelia majú teraz k dispozícii nástroje vzdialenej správy umožňujúce monitorovanie a správu bezpečnostných nastavení odkiaľkoľvek na celom svete. To dovoľuje rýchlo a flexibilne reagovať na akúkoľvek blížiacu sa hrozbu.
  • Mobilná aplikácia a zálohovanie: Hoci niektorí výrobcovia mobilných zariadení poskytujú priestor pre úložisko dát, to je však zvyčajne viazané na danú platformu. Rodiny však používajú svoje zariadenia na rôznych operačných platformách. Riešenie Acronis ponúka úložisko bez ohľadu na operačný systém a pokročilé šifrovanie umožňujúce bezpečne ukladať kontakty, kalendáre, fotografie a dáta prostredníctvom mobilnej aplikácie Acronis. Aplikácia umožňuje jednoduchý prístup k uloženým dátam odkiaľkoľvek, prípadne aj s využitím webového rozhrania.

Acronis Cyber Protect Home Office sa dá kúpiť on-line či prostredníctvom vybraných predajcov s ročným predplatným začínajúcim na 42 EUR. Viac informácií nájdete na https://www.acronis.com/cs-cz/products/true-image/.

Značky: