Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre rýchle a jednoduché zvýšenie výkonu.

Bratislava – 18. júla 2019 – ADATA Technology, popredný výrobca výkonných DRAM modulov a NAND Flash produktov, predstavila uvedenie M.2 2280 SATA SSD disku ADATA SU650. Vďaka použitiu 3D TLC Flash čipov ponúka SSD disk kapacity až do 480 GB s prenosovými rýchlosťami až 550 MB/s pre čítanie a 510 MB/s pre zápis. Výkonnosť a dátová integrita sú zaistené podporou inteligentného SLC cachingu a opravného kódu Low-density parity-check (LDPC). Vzhľadom k veľkosti M.2 2280 je SSD disk SU650 ideálny ako pre notebooky, tak aj pre stolové počítače, a to bez ťažkopádnych káblov a zložitej inštalácii.

Odporúčané koncové ceny:
SU650 120GB – 22 eur, 240GB – 36 eur, 480GB – 62 eur

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

3D NAND je skvelou voľbou pre upgrade

Pri návrhu SU650 boli použité pamäťové čipy 3D NAND Flash, čo umožňuje ponúknuť efektívnejší a spoľahlivejší disk vo vyšších kapacitách (120 GB, 240 GB a 480 GB). Či už ho používatelia využijú ako systémový disk alebo dátové úložisko, ide o jednoduchý spôsob, ako zrýchliť chod počítača. Skvelou voľbou je najmä pre ľudí, ktorí práve prechádzajú z pevných diskov na SSD. Navyše majú 3D NAND Flash obvody výrazne nižšiu spotrebu v porovnaní s pevnými diskami až o 80 %, čo ocenia najmä pracujúci používatelia na notebookoch v teréne.

Rýchly a spoľahlivý

Vďaka inteligentnému SLC cachingu majú pamäťové čipy NAND Flash skvelý výkon. Aj preto dosahuje SU650 rýchlosti pre čítanie a zápis až 550/510 MB/s, takže ponúkne svojim majiteľom rýchlejší štart systému, prenos súborov a sťahovanie z internetu. Okrem toho vie vďaka opravnému kódu LDPC odhaliť a tiež opraviť väčšie množstvo chýb v dátach. Ukazovateľ strednej doby bezporuchovej prevádzky (mean time between failure, MTBF) dosiahol hodnoty 2 milióny hodín. Pre porovnanie, disky s obvodmi 2D NAND Flash dosahujú bežne 1,5 milióna hodín.

SSD Toolbox a Migration Utility zadarmo

Pri kúpe SSD disku SU 650 získajú noví majitelia tiež programy ADATA SSD Toolbox a ADATA Migration Utility. SSD Toolbox umožňuje monitorovať a spravovať SU650, zobrazovať stav disku, mieru opotrebenia a informácie o životnosti. Migration Utility je obzvlášť užitočné pre všetkých, ktorí prechádzajú z disku HDD na SSD, nakoľko rýchlo a jednoducho zálohuje a prenesie obsah celých diskov, a to vrátane operačných systémov.

Značky: