Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V dnešnej dobe už berieme technológie ako súčasť našich každodenných životov.

Je ľahké nechať sa zlákať fantastickými prístrojmi a prísľubom o jednoduchšom živote a bezchybnom dizajne. No zariadiť svoj interiér tak, aby ste nemuseli robiť žiadne kompromisy pokiaľ ide o štýl a eleganciu už je skutočnou výzvou.

V nasledujúcom článku sa podelíme o tipy, ako bezchybne začleniť technológie do domácnosti a ako to s nimi neprehnať. Základom je rozpoznať ich funkčnosť a vedieť vyhodnotiť, či tento prvok skutočne potrebujete.

Pohrajte sa so svetlom a teplotou farieb

Pokrok v ovládaní svetla priniesol veľké zmeny pre dizajnérov a ich klientov – od energeticky úspornej technológie LED až po multifunkčné klávesnice, ktoré nahradili vypínače. Zmena farby a teplota svetla dodajú každej miestnosti pocit útulnosti a uhladenosť. Kým tradičné žiarovkové svetlo má teplý zlatistý tón a hodí sa do interiérov s krémovým, dreveným a čokoládovým odtieňom, modrejšie svetlo najlepšie vyhovuje bielym a sivým materiálom.

Ak nie ste pripravený na nový svetelný systém, ale stále by ste privítali zmenu, dobrým kompromisom sú pásiky LED, ktoré môžete umiestniť napríklad pod kuchynské skrinky vo vašej novej kuchyni. Oslovte spoločnosť Nolte, ktorá ponúka nadčasové, moderné či vidiecke kuchyne Nolte, ktoré prispôsobia presne podľa vašich predstáv.

Inteligentná domácnosťZdroj: elements.envato.com
Inteligentná domácnosť

Prepojte technológie s interiérom

Otvorené koncepty, kde je všetko jasne viditeľné, sa stávajú čoraz populárnejšími. Preto treba hľadať spôsoby, ako skryť objemné spotrebiče a nevzhľadné káble a zabezpečiť čistý vzhľad priestoru. Ak máte blízko k umeniu, môžete napríklad váš televízor premeniť na súčasť jeho okolia. Zvoľte televízor, ktorý po vypnutí zobrazuje elektronické umelecké diela a zaveste okolo neho na stenu ďalšie umenie.

Káble zakryte nábytkom, kobercami alebo lištou. Ak neexistuje spôsob, ako ich zakryť (hlavne v okolí pracovného stola kvôli nabíjaniu zariadení) vyhnite sa kúpe stoličky na kolieskach. Nechcete, aby sa vám káble neustále motali popod kolieska, čo môže spôsobiť poškodenie. Zvoľte napríklad moderné stoličky Prostoria.

Premeňte zariadenia na dekorácie

Už sa nemôžete ďalej pozerať na nevkusný router, ktorý len kazí dojem z celej miestnosti? Riešenie je jednoduché. Kúpte elegantnú krabičku vo veľkosti routera alebo iného zariadenia, ktoré vám esteticky vadí a vložte ho do nej. Zo zadnej strany vyrežte diery na káble.

Elegantní hlasoví asistenti

S rýchlo sa rozvíjajúcimi technológiami sa začali navrhovať zariadenia, ktoré slúžia na určitý účel, ale zároveň zostávajú dekoratívne a elegantné. Dobrým príkladom je zariadenie Google Nest alebo Alexa od spoločnosti Amazon. Tieto zariadenia sú navrhnuté tak, aby ponúkali prvotriedne funkcie a zároveň zostali štýlové do takej miery, že dokonale splynú s interiérom.

Tip: Hľadáte kompletnú podporu ekonomického systému? Kliknite na Pohoda Profi a dozviete sa viac.

Inteligentná domácnosť ovládaná hlasomZdroj: elements.envato.com
Inteligentná domácnosť ovládaná hlasom

Značky: