Hľadanie súborov vo Windows nie je nijak zložité.

Avšak dá sa ešte trochu zjednodušiť. Štandardne totiž na vyhľadávanie použijete vyhľadávacie pole vpravo hore. Je v každom okne Prieskumníka. Ak chcete prehľadať celý počítač, použijete toto pole v zobrazení Tento počítač.

Na vyhľadanie súborov v inom adresári a jeho podadresároch, môžete toto pole použiť až v zobrazení daného adresára. Hľadá sa vždy smerom nižšie v rámci podadresárových štruktúr.

Základom ale je, aby ste do tohto poľa klikli myšou alebo stlačili v okne klávesovú skratku Ctrl + E.

Zmenou v nastavení Prieskumníka môžete tento proces trochu urýchliť. Zároveň sa ale zmení spôsob označovania súborov.

Stav 1 – Základné nastavenie tohto správcu súborov je, že keď stlačíte nejaké písmeno na klávesnici, označí sa prvý súbor začínajúci týmto písmenom. Takto je Prieskumník nastavený v štandardnom nastavení.

Stav 2Ako na to?

V nastaveniach Prieskumníka, sa dá zmeniť spôsob hľadania na nový spôsob. Stlačením klávesu s písmenom sa neoznačí súbor. Nové nastavenie vás okamžite prepne do vyhľadávacieho poľa a začne sa vyhľadávať.

Na aktivovanie tejto možnosti sa v Prieskumníku prepnite na kartu Zobraziť a stlačte tlačidlo Možnosti. V okne sa prepnite na kartu Zobrazenie a tam nájdete potrebnú voľbu, presne ako na našom obrázku.

Prečítajte si aj:

Zmenšite si ikony vo Windows a majte viac miesta na ploche

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.