Nielen smartfóny ale aj notebooky sa dajú nájsť.

Nepotrebujete na to žiadny špeciálny softvér a v istých prípadoch ste schopní svoj stratený počítač nájsť. Treba na to povoliť sledovanie polohy v operačnom systéme Windows 10. Je možné, že ju máte štandardne povolenú už od inštalácie.

Poloha zapnutá

Toto je prvá požiadavka, aby funkcia nájdenia počítača fungovala správne. V časti NastaveniaAktualizácia a zabezpečenieNájsť moje zariadenie. Ak je poloha vypnutá, treba ju povoliť tlačidlom Zmeniť a prepínačom aktivovať jej sledovanie.

Skontrolujte nastavenia aj v časti Ochrana osobných údajov – Poloha. Tu je potrebné, aby mali aplikácie prístup k polohe. Prepínač musí byť v stave Zapnuté.

Na adrese account.microsoft.com/devices sa treba prihlásiť do vášho Live (Microsoft) účtu. Takého, ktorý používate v súvislosti s operačným systémom Windows 10. Stránka vás presmeruje na sekciu Zariadenia. Tu budete vidieť všetky vaše zariadenia, ktoré ste prihlásili do konta Microsoft.

Kliknutím na vybraný počítač zistíte jeho polohu a tlačidlom Zapnúť ju aktualizujete. Na diaľku sa dá počítač zamknúť. Mapa bola približná a skutočná poloha sa od tej našej odlišovala zhruba o 150 metrov.

windows 10 location

Titulný obrázok: Wallpaper Safari

Prečítajte si aj:

Ako zabrániť stmievaniu obrazovky pri tmavých farbách? (AMD)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.