Odinštalovanie aplikácií z Windows bol vždy hotový proces.

Nie že by sa odinštalovať nedali, no zostávalo po nich príliš veľa balastu. Tým ste mali v systéme príliš mnoho pozostatkov a to nielen na pevnom disku ale aj v registroch. Spravidla to nemusí byť problém, no zbaviť sa programov úplne, by malo byť samozrejmé.

Windows ale funguje inak ako macOS alebo Android a tak aj pri väčšej snahe odstrániť úplne všetko, v systéme niečo zostane.

Bulk Crap Uninstaller vám s týmto problémom pomôže a odstráni nielen zvyšky bežných programov ale aj hier napojených na Steam, rôzne prenosné aplikácie, aplikácie z Microsoft Store a ďalšie. V hlavnom okne programu vidíte všetko, čo sa dá zo systému odstrániť. Tiež je na spodnej osi zobrazené grafické znázornenie pomerovej časti súborov na disku. Takto zistíte, koľko vám zaberie Office, koľko hry zo Steamu a iné dáta.

Odinštalovať sa dá automaticky a to viacero aplikácií naraz alebo manuálne. Máte plnú kontrolu nad tým, čo bude odstránené. Nielen na pevnom disku ale aj v rámci registra operačného systému. Tento program je vhodný na odstraňovanie aj tých aplikácií, ktoré nemajú odinštalačný program alebo je ich inštalácia nejako poškodená.

bulk crap uninstaller

Titulný obrázok: GoodFon

Prečítajte si aj:

Ako nájsť stratený notebook s Windows?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.