Vyčistiť si plochu sa vám môže občas hodiť.

Plocha je ideálne miesto na to, aby sa z nej stalo smetisko rôznych ikon. Postupne sa zaplní a máte v tom do istej miery nejaký systém. Keď ale potrebujete mať čistú pracovnú plochu, nemusíte ikony nikam presúvať, stačí ich jednoduchým krokom skryť.

Ako na to?

Kliknite pravým tlačidlom na prázdne miesto na ploche a z kontextovej ponuky vyberte položku ZobraziťZobraziť ikony na pracovnej ploche. Týmto krokom zrušíte jej začiarknutie a všetky ikon z plochy sa skryjú. Opätovným vybratím tejto funkcie sa ikony na ploche znova zobrazia. Platí to pre súbory, odkazy na programy ako aj systémové ikony ako napríklad Tento počítač.

Ešte jeden detail

Týmto krokom sa nezbavíte ikon. Ak ale máte nejakú verejnú prezentáciu a nechcete, aby boli vaše ikony na ploche vidno, je to najrýchlejší spôsob.

Pozor na to, že ani novo prípadné ikony sa na ploche nezobrazia. Uložíte na plochu nejaký dokument priamo z Microsoft Word, no ikona súboru sa na ploche nezobrazí. Súbor ale bude uložený v adresári C:Usersmeno_vasho_profiluDesktop.Uvidíte ho napríklad pri prezeraní tohto adresára v Prieskumníku alebo inom správcovi súborov.

Prečítajte si aj:

Ako kopírovať súbory vo Windows trochu inak?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.