Mať dobrú doplnkovú výbavu k počítaču sa naozaj oplatí. Nemyslíme teraz na myši, klávesnice či displeje, ale na výbavu, ktorá vám umožní pohodlne a zdravo sedieť a pracovať. Testovali sme výbavu značky connect IT.

Za najužitočnejšiu považujeme polohovateľnú podložku pod nohy. V jej prípade je možné nastaviť výšku a uhol sklonu, nastaviteľná výška je od 110 do 124 mm. Podložka obsahuje protišmykové podložky pre väčšiu stabilitu a masážny hrboľatý povrch aj pre unavené nohy.

footrest_vyd5_nowat

Ďalej sme mali anatomický vankúš na stoličku. Ten je určený pre kancelárske stoličky, autosedačky, invalidné vozíky, miesta v lietadlách a pod. Vyrobený je z pamäťovej peny, má vyvýšené bočné strany pre zdravé držanie tela. Zaoblený dizajn prednej časti vankúša zabraňuje tlaku na stehná.

connect_it_chair_cusion2_vyd5_nowat

Na ubolené kríže sa zase hodí bedrová opierka na stoličku s ergonomickým dizajnom. Je určená na podporu bedrovej časti chrbta a vyrobená je z pamäťovej peny. Opierku uchytíte na stoličku pomocou pružného nastaviteľného popruhu na pracku.

lumbar_chair_support2_vyd5_nowat

Aby vás neboleli ruky, je tu zápästná opierka ku klávesnici. Aj táto je vyrobená z pamäťovej peny, gumy a tkaniny a je veľmi príjemná na dotyk. Rovnako existujú aj opierky pod myš so zápästnou opierkou z rovnakej hmoty.

ci-501-side_vyd5_nowat

Najviac sa nám ale páčil LCD podstavec pod monitor zo sklenenej dosky a z kovovej základne. Maximálna nosnosť je 24 kg a jeho rozmery sú 60 × 26 × 8,5 cm. Ideálne, ak máte miniatúrny počítač, s týmto podstavcom tak vzniká elegantné pracovisko. Podstavec existuje v čiernej a bielej farbe.

ConnectITLCDGlassStand_vyd5_nowat

Ceny: podložka pod nohy – 21,42 EUR, anatomický vankúš – 18,97 EUR, bedrová opierka – 18,97 EUR, opierka ku klávesnici – 10,52 EUR, opierka k myši – 9,67 EUR, LCD podstavec – 20,20 EUR
Zapožičal: Agem Computers

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.