V posledných mesiacoch sme sa stretávali s trendom minimalistického Material dizajnu.

Nie veľa používateľov má tento svetlý režim v obľube, preto sa viacerí výrobcovia snažia pridávať do svojich nadstavieb tmavý režim a chrániť nielen oči používateľov, ale aj predlžovať výdrž batérie na jedno nabitie.

Čoraz viacej používateľov má preto tento režim v obľube a svoj prínos má hlavne na zariadeniach s OLED displejmi. Fanúšikovia Xiaomi smartfónov museli doteraz používať aplikácie tretích strán, čomu má byť čoskoro koniec. Zdá sa, že spoločnosť integruje túto možnosť priamo do nadstavby MIUI.

Vývojári z XDA zistili prítomnosť natívneho tmavého režimu, ktorý sa objavil v najnovšej verzii MIUI 10 beta. Podľa únikov je zrejmé, že farebná schéma bude k dispozícii v systémových aplikáciách, ako sú napríklad telefón, kontakty, galéria, nahrávanie obrazovky, aktualizačné aplikácie a aplikácie na odosielanie správ.

Navyše, tmavý režim sa dostane aj do oblasti notifikácií, voliča hlasitosti aj nedávnych aplikácií. Zdá sa, že aktivácia tmavého režimu sa na začiatok nedostane do niektorých oblastí v nastaveniach.

Je celkom možné, že tmavý režim by mohol byť globálne uvoľnený ako súčasť beta verzie MIUI 10 v9.2.14, už tento týždeň

Tmavý režim je cenený hlavne pre jeho šetrnosť k očiam v noci a rovnako má veľmi dobrý vplyv na spotrebu energie a celkovú životnosť batérie, hlavne pri OLED paneloch (modely Mi 8 a Mi Mix 3).

Správy o tmavom režime prichádzajú mesiac po tom, čo spoločnosť Xiaomi potvrdila, že pripravuje už ďalšiu verziu svojej nadstavby, tentokrát pod označením MIUI 11. O pripravovanej aktualizácii zatiaľ nevieme veľa, okrem tvrdenia, že spoznáme „nový a jedinečný“ operačný systém s „osviežujúcim pocitom„.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9 príde čoskoro: Dizajnový klenot s nekompromisnou výbavou?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.