Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po stredajších výdatných dažďoch a krupobití na západnom Slovensku klienti Allianz – SP už ráno nahlásili vyše 150 škôd na privátnom majetku a dve desiatky poškodených vozdiel.

Ide najmä o zatečené priestory rodinných domov, zaplavené pivnice a zatopené garáže. Najviac hlásení prichádza z Bratislavy, najmä z časti Rača a Ružinov, kde sú hlásené predovšetkým škody po atmosférických zrážkach, ďalej z Dunajskej Stredy, Malaciek a Nitry, kde škody spôsobilo aj silné krupobitie a blesky.

Škody klientom odporúčame hlásiť online, prostredníctvom webstránky https://online.allianzsp.sk/hlasenia-poistnych-udalosti/, kde je možné ihneď vložiť fotografie poškodeného majetku. Škody na dome či byte a ich zariadení si môžu klienti uplatniť z poistenia nehnuteľnosti a domácnosti (z rizika živel). Škody na vozidle zas kryje havarijné poistenie – riziko živelná udalosť, ktoré je už v základnom balíku havarijného poistenia auta. V rámci poistenia je škoda krytá či už išlo o zatopenie či zatečenie vozidla v garáži, v obchodnom centre alebo počas presunu na zaplavených uliciach.

Klienti môžu po zdokumentovaní škody (vyhotovením fotografií, videí) začať s odstraňovaním škody – napr. odčerpávaním vody, sušením pivnice, domu či vozidla, aby sa zabránilo vzniku väčšej škody alebo z hygienických dôvodov.

Značky: