Spoločnosť TCL Communication uviedla na slovenský trh tablet Alcatel 1T 10.

Novinka je vybavená veľkým 10,1-palcovým IPS displejom s rozlíšením HD a je preto vhodná na prezeranie webu, hranie hier alebo sledovanie videí. O plynulý chod zariadenia sa stará operačný systém Android Oreo Go Edition. Tablet má nízku hmotnosť, funkciu rodičovskej kontroly, ale aj možnosť pripojenia klávesnice, ktorá umožňuje pohodlné písanie dlhších textov. Zariadenie má stupeň krytia IP52, je odolné voči prachu a striekajúcej vode. Alcatel 1T 10 sa na Slovensku predáva ako samostatný tablet za cenu 109,99 eur s DPH, alebo v kombinácii s klávesnicou a magnetickým puzdrom za 129,99 eur vrátane DPH.

Veľký a pritom ľahký

Alcatel 1T 10 má hmotnosť 415 gramov a je jedným z najľahších desať- palcových tabletov na trhu. Zárukou plynulého chodu aplikácií je optimalizovaný operačný systém Android Oreo Go Edition v kombinácii so štvor-jadrovým procesorom. Zo 16 GB úložiska je až 11 GB k dispozícii priamo používateľovi, jeho kapacita je možné dodatočne rozšíriť o ďalších 128 GB pomocou pamäťovej karty microSD.

Celodenná výdrž batérie a detský režim

Tablet obsahuje batériu s kapacitou 4000 mAh, ktorá je dostatočná na celodennú bežnú prevádzku. 10,1-palcový IPS displej ponúka dobrý jas a pozorovací uhol. Disponuje tiež funkciou starostlivosti o oči, ktorá šetrí zrak používateľa, pretože dokáže filtrovať škodlivé modré svetlo. Nechýba detský režim, v ktorom deti ocenia sadu vopred nainštalovaných detských aplikácií a rodičov zase ľahko ovládateľný panel rodičovskej kontroly. Ten umožní obmedziť dobu používania tabletu alebo vybrať aplikácie, ktoré môžu používať, prípadne obmedziť prístup na webovú stránku.

Puzdro, klávesnica i stojanček v jednom

Tablet je voliteľne k dispozícii s praktickým puzdrom s integrovanou bluetooth klávesnicou. Texturované puzdro zariadenia elegantne chráni pred prachom, škrabaním alebo pádmi. Zároveň však môže slúžiť ako praktický stojan pri sledovaní videí alebo písaní. Výhody bezdrôtových klávesníc, ktoré komunikujú s tabletom pomocou technológie bluetooth, môžu využiť tí,  ktorí chcú na tablete písať dlhšie správy alebo dokumenty.

Android 8.1 Oreo Go Edition

Alcatel 1T 10 využíva operačný systém Android 8.1 Oreo Go Edition optimalizovaný tak, aby cenovo dostupné zariadenie fungovalo plynulo a efektívne. Tablet preto obsahuje priamo z výroby množstvo populárnych aplikácií od Google, napr. Google Go, Google Maps Go, Gmail Prejdite ďalší. Súčasťou tejto špeciálnej platformy je tiež prístup na YouTube, ktorý umožňuje preberanie videa do telefónu a sledovať je offline, ak nie je k dispozícii internetové pripojenie. Obchod Google Play obsahuje ponuku mnohých ďalších aplikácií vytvorených priamo pre zariadenia využívajúce systém Android Go, vrátane aplikácií Facebook Lite, Skype Lite atď.

Technické paramete:

Rozmery255 × 155 × 9,35 mm
Hmotnosť415 gramov
Displej10,1“ HD IPS (1280 × 800 pixelov), TFT, 16 miliónov farieb,
kapacitný, multidotykový
Procesor4-jadrový (4 × 1,3 GHz)
Čipová supravaMTK MT8321
Operačný systemAndroid Oreo Go Edition
Pamäť1 GB RAM

vnútorná: 16 GB, pre používateľa: 11 GB

podpora pamäťových Micro SD kariet do kapacity 128 GB

KonektivitaWi-Fi 802.11b/g/n, Wi-Fi direct, BlueTooth 4.2, GPS,
Micro USB 2.0, Miracast, 3,5mm audio
Fotoaparáty2 Mpx zadný fotoaparát (s interpoláciou až 5Mpx snímky)

2Mpx predný fotoaparát (s interpoláciou až 5Mpx snímky)

prehrávánie videa: 1080p@30fps

videozáznam: 720p@30fps

funkcia HDR

Batéria4000 mAh
ďalšie funkciestupeň krytia IP52, FM rádio, Kids Mode, Eye Care, akcelerometer,
reproduktor

podporované formáty: H.263, H.264 AVC, H.265 HEVC, PEG-4 SP, VP8, VP9, aac, amr, awb, mp3, ogg, wav a ďalšie

Príslušenstvoverzia bez klávesnice: nabíjačka, dátový kábel

verzia s klávesnicou: nabíjačka, dátový kábel, Bluetooth klávesnica, puzdro použiteľné aj ako stojan

Farbačierna
Cena s DPHHbez klávesnice: 109,99 eur

klávesnicou: 129,99 eur

 

 

 

 

Značky: