Pre svojho holandského klienta pripravuje Antik dodávku technického riešenia TV služieb pre priestory utečeneckých táborov.

Umožní poskytnúť zábavu a informácie v jazykoch najväčších skupín imigrantov. Dodávka riešenia sa očakáva začiatkom budúceho roka. Kanály plánuje sprostredkovať aj slovenským divákom pre lepšie spoznanie iných kultúr. Prinesie aj nové pracovné miesta.

Technologická divízia Antiku získala predbežnú objednávku na dodávku riešenia pre príjem, distribúciu a koncové zariadenia pre sledovanie kľúčových televíznych staníc najmä z Blízkeho Východu v novovznikajúcich, rekonštruovaných zariadeniach ako aj bežných domácnostiach migrantov v Holandsku. Dodávka umožní sledovať desiatky kanálov v jazykoch blízkych dominantným krízovým regiónom sveta – v prvej fáze Sýrie, Afganistanu, Iraku a Somálska. Antik zabezpečí príjem staníc priamo v regióne, ich zabezpečenú distribúciu do Európy ako aj technické prostriedky – servery, set-top boxy a smart aplikácie. Rozširuje preto aj tím vývojárov.

Toto zadanie berieme ako potvrdenie našej kompetencie v oblasti špeciálnych televíznych projektov, programy budeme zasielať cez nami vybudovanú globálnu prijímaciu a distribučnú sieť zo Stredného Východu až do západnej Európy. Projekt prináša do Košíc aj pracovné miesta – vývojárov smart zariadení,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ ANTIK Technology.

Naši holandskí klienti si za dlhé roky overili, že televízia predstavuje pre ľudí často čakajúcich dlhé mesiace na administratívne rozhodnutia nákladovo efektívny a pritom žiadaný spôsob zábavy a potrebných informácií. My ich navyše dokážeme zabezpečiť v materinskom jazyku daného krízového regiónu. Navyše chceme aj občanom Slovenska sprostredkovať pohľad do mnohokrát výrazne odlišnej kultúry, TV obraz takú príležitosť ponúka.“ Antik si preto vyhradil právo projekt poskytnúť aj pre potreby slovenskej vlády, v prípade, že o to požiada.

Antik už roky pôsobí v krajinách Arabského polostrova, viaceré televízne projekty dodával do Saudskej Arábie, Spojených Arabských Emirátov, Libanonu aj Kuvajtu. V Holandsku zasa cez technológiu Antiku poskytuje miestny partner televíziu pre študentské domovy a domy pre seniorov. Navrhovaný projekt obsahuje technológiu pre príjem kanálov zo satelitu a ich konverziu do IP, transkodéry, vysielacie stream servery, kryptovanie, manažment, monitoring kvality, televízne set-top boxy a aplikácie. Pre rýchly rast dopytu hľadá Antik ďalších programátorov iOS zariadení.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.