Výrobca ale na chybu zareagoval rýchlo.

Na problémy s aktualizáciami pri Windows 10 sme si zvykli. Je pravda, že odladiť úplne všetko k našej spokojnosti nikdy nebude možné. Teraz sa chyba týka antivírusového programu Windows Defender.

V posledných dňoch bola dostupná aktualizácia kategorizovaná ako Security Intelligence Update. Ide o štandardný typ aktualizácie, no nezameriava sa na definície škodlivých kódov. Jej úlohou je vylepšovanie detekčných mechanizmov a prispôsobovanie svojej logiky najnovším hrozbám.

Podľa serveru Windows Latest, chyba v Defenderi spôsobuje tieto hlásenia: „Threat service has stopped. Restart now“ a „Unexpected error. Sorry, we ran into a problem. Please try again“ Používatelia to dávajú za vine aktualizácii s číslom KB4549951 určenej priamo pre Windows 10. Svoj podiel na tom však táto aktualizácia nemusí mať a ide čisto o problém antivírusového programu. Možno sa s týmito hláseniami nestretnete a dovtedy sa nainštaluje oprava.

Tomuto procesu môžete pomôcť ručným vyhľadaním aktualizácií cez Nastavenia systému. Antivírus je totiž súčasťou lokality Windows Update a opravy sa sťahujú cez tento kanál.

Zdroj: Windows Latest

Prečítajte si aj:

Windows 10 dostáva predĺženú podporu

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.