Naznačuje to aplikácia pre iOS.

Microsoft Authenticator je jedna z viacerých mobilných aplikácií, ktoré slúžia ako nástroj na verifikáciu v dvoch krokoch. Táto aplikácia vám vygeneruje časovo obmedzený číselný kód, ktorý je potrebné zadať pri prihlasovaní sa do vášho používateľského účtu, pokiaľ máte zapnuté overovanie v dvoch krokoch.

O tom, ako funguje verifikácia v dvoch krokoch a ako je možné využiť nástroj Microsoft Authenticator a iné aplikácie tohto druhu, píšeme podrobne v samostatnom článku, TU.

Zdá sa však, že Microsoft v blízkej budúcnosti rozšíri funkcionalitu aplikácie Authenticator o novú funkciu – správcu hesiel. Verzia tejto aplikácie pre iOS totiž ponúka niektorým používateľom funkciu správcu hesiel s krátkym popisom „už čoskoro“. Zároveň si môžete nastaviť aplikáciu Microsoft Authenticator ako nástroj na vypĺňanie hesiel v systéme iOS.

Niektorým používateľom sa podarilo aktivovať novú funkciu v beta verzii iOS aplikácie. Podľa ich slov sa v rozhraní aplikácie zobrazila nová položka Heslá, ktorá obsahuje uložené heslá z prehliadača Microsoft Edge. 

Dá sa predpokladať, že nová funkcia bude čoskoro dostupná pre všetkých používateľov Android a iOS aplikácie Microsoft Authenticator.

Správca hesiel v aplikácii Microsoft Authenticator. Zdroj: vlastné, microsofters.com

Zdroj: microsofters

Prečítajte si aj:

Ako sa starať o bezpečnosť a súkromie na internete

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit