Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aplikácia SilentelSafe, za ktorou stojí slovenská softvérová spoločnosť Ardaco a ktorá ponúka bezpečné úložisko súborov v smartfóne, úspešne získala certifikáciu Národného bezpečnostného úradu (NBÚ). Tento krok potvrdzuje, že aplikácia spĺňa vysoké štandardy a kritériá stanovené národným orgánom pre bezpečnosť informácií.

Certifikácia NBÚ je potvrdením, že aplikácia SilentelSafe poskytuje optimálnu ochranu súborov svojich používateľov. V dnešnom svete, kde sú digitálne hrozby neustále prítomné, je dôveryhodnosť a bezpečnosť aplikácií kľúčová.

„Toto ocenenie je dôkazom našej neustálej snahy o zabezpečenie najlepšej ochrany pre používateľov našich produktov. Certifikácia NBÚ SR je jasným dôkazom, že naše riešenia sú v súlade s najprísnejšími bezpečnostnými štandardmi,“ povedal Tomáš Kucharik, CEO spoločnosti Ardaco, ktorá aplikáciu vyvíja a prevádzkuje.

Alfou a omegou všetkých softvérových produktov spoločnosti Ardaco je bezpečnosť, potvrdená najvyššími certifikačnými autoritami. Jej vlajkový produkt – platforma pre bezpečnú komunikáciu Silentel – bola certifikovaná najvyššími bezpečnostnými úradmi vo viacerých krajinách a je zaradená v produktovom katalógu NATO. Ani aplikácia SilentelSafe, ktorej účelom je poskytnúť bezpečné úložisko pre dokumenty a heslá, nie je v tomto smere výnimkou.

Ako to funguje?

Väčšina súborov na mobilnom zariadení môže byť ľahko prístupná napríklad v prípade straty či krádeže mobilného telefónu. So SilentelSafe môžete ukladať všetky druhy súborov (dokumenty, fotografie, videá a akékoľvek iné súbory akejkoľvek veľkosti), poznámky a heslá na jednom mieste bez strachu z toho, že sa dostanú do neoprávnených rúk. Aplikácia nevyužíva žiadne cloudy, servery tretích strán, ani zadné dvierka – všetky súbory sú chránené garantovaným šifrovaním a heslom používateľa.

Ak niekto skopíruje zašifrované dokumenty z vášho mobilného zariadenia a pokúsi sa uhádnuť vaše heslo, nikdy neuspeje. Všetky dokumenty je možné dešifrovať iba na vašom zariadení a iba pomocou vášho hesla.

“Uvedomujeme si, že dôveryhodnosť a garantovaná bezpečnosť je pre našich klientov absolútne nevyhnutná. Preto budeme aj naďalej investovať do vývoja a inovácií, ktoré zabezpečia, že naše aplikácie budú vždy krok o krok pred potenciálnymi hrozbami,” uzatvára Tomáš Kucharik.

Aplikácia je k dispozícii na stiahnutie a používanie zadarmo v obchodoch AppStore a Google Play. Verziu pre operačný systém Windows si môžete stiahnuť z oficiálnej stránky.

Značky: