Prevádzkovateľ česko-slovenskej satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group predstavuje novú aplikáciu Skylink Live TV umožňujúcu kombinovať všetky výhody satelitnej a internetovej televízie Skylink v inteligentných televízoroch Samsung.

Prednedávnom bola vydaná nová verzia aplikácie Skylink Live TV, ktorá opäť výrazne zvyšuje kvalitu televíznej zábavy pre zákazníkov Skylinku. Hlavnou prednosťou novej aplikácie je to, že kombinuje výhody satelitnej televízie Skylink a internetovej televízie Skylink Live TV, a to pri sledovaní na inteligentných televízoroch Samsung.

Aplikácia je dostupná pre inteligentné televízory Samsung modelovej série 2016 a 2017 a pre radu 2018 je už v štádiu testovania. Aplikáciu môžu zadarmo využívať zákazníci Skylinku s aktívnou dekódovacou kartou a je pre nich dostupná na oficiálnom e-shope Samsung (Samsung Store) pod názvom Skylink CZ alebo Skylink SK. Televízor Samsung musí byť pripojený k internetu a jeho spárovanie so zákazníckym účtom Live TV sa vykoná jednoducho s pomocou QR kódu, ktorý sa objaví pri prvom otvorení aplikácie. Pri opätovnom zapnutí televízora už nie je potrebné aplikáciu Skylink Live TV znovu párovať. Používateľské rozhranie je rovnaké, ako pri satelitných prijímačoch Samsung EVO-S.

Aplikácia pracuje v dvoch základných režimoch.

Ako východiskové je nastavenie internetový režim, pre ktorého prevádzku stačí mať televízor pripojený len k internetu. V tom prípade je skladba programov identická so službou Skylink Live TV v PC či mobilnom zariadení.

Hybridný režim, ktorý je hlavnou prednosťou tejto unikátnej aplikácie, umožňuje zákazníkom Skylinku sledovať všetky predplatené satelitné programy a pri programoch dostupných v službe Live TV zároveň aj internetové funkcie, ako je prehrávanie programu od začiatku či prehrávanie vybraného programu až 7 dní spätne. V tomto prípade je potrebné mať televízor pripojený k internetu a zároveň k satelitu cez satelitnú kartu s CA modulom. Prechod z internetového do hybridného režimu sa realizuje cez menu aplikácie. Pri budúcom spustení aplikácie je zachovaný režim, ktorý bol nastavený pri poslednom ukončení aplikácie či vypnutí televízora.

Bližší popis novej aplikácie pre inteligentné televízory Samsung a stručný návod k použitiu nájdete tu.

Televízory Samsung nebudú jediné. V súčasnej dobe prebieha vývoj aplikácií Skylink Live TV pre televízory ďalších  popredných výrobcov smart televízorov.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.