Prednedávnom sa vo viacerých obľúbených dovolenkových destináciách v Európe vyskytli silné búrky s krupobitím či víchricami. Okrem obrovských materiálnych škôd došlo, bohužiaľ, aj k usmrteniu či zraneniu osôb. A tento týždeň nás čakajú silné búrky aj u nás. Preto je kvôli vlastnej bezpečnosti veľmi nápomocné mať k dispozícii vo svojom mobile aplikáciu nielen s predpoveďou počasia, ale aj s možnosťou včasného varovania pred príchodom nepriaznivého počasia.

Sledovať počasie je veľmi dôležité

Je jedno, či sa nachádzate pri mori, na horách, v kempe alebo pod holým nebom na letnom festivale – predpoveď počasia by ste mali sledovať neustále. Hlavne vtedy, ak sú očakávané búrky. „Búrky sa môžu vytvoriť veľmi rýchlo a s rôznou intenzitou – niekedy sú príjemným osviežením v horúcom dni, inokedy môžu priniesť silné krupobitie s krúpami veľkými ako tenisové loptičky, ako sme toho boli svedkom v Taliansku,“ vysvetľuje Martina Bekešová, produktová manažérka aplikácie Počasie & Radar. „Preto je veľmi vhodné mať vo svojom mobile aplikáciu, ktorá vám prináša nielen presnú a spoľahlivú predpoveď počasia, ale aj niečo navyše,“ dodáva Martina Bekešová.

Meteorologické výstrahy ako push notifikácie

V menu aplikácie Počasie & Radar si môžete aktivovať meteorologické výstrahy, ktoré vás včas formou push notifikácií upozornia na príchod nebezpečných búrok či víchric. Je možné ich aktivovať pre vaše aktuálne miesto, ale aj pre inú zvolenú lokalitu v celej Európe. Notifikácie sú nastavené tak, aby upozorňovali len na skutočne veľké riziko vzniku škôd na majetku alebo zdraví osôb. Následne si môžete priamo na meteoradare v aplikácii pozrieť, aký bude vývin počasia vo vašej lokalite v nasledujúcich hodinách a včas sa podľa toho zariadiť. Rozhodne netreba silu prírody podceňovať a riskovať zdravie len kvôli tomu, aby ste mali perfektný záber s bleskami pre svojich kamarátov.

Teplota vody v prímorských lokalitách

Okrem kompletných informácií o počasí a praktických widgetov nájdete v aplikácii Počasie & Radar aj teplotu vody v moriach, ktorá môže byť zaujímavá hlavne pre dovolenkárov. Preto ak zadáte do vyhľadávania prímorskú lokalitu kdekoľvek v Európe, aplikácia vám zobrazí aktuálnu teplotu vody v mori v tejto konkrétnej lokalite.

Aplikácia Počasie & Radar je k dispozícii pre Android i iOS

Google Play
App Store

 

Značky: