Po odstránení 3,5 mm jacku mal skončiť aj známy Lightning port.

Portál Bloomberg prišiel s informáciou, podľa ktorej chcel Apple odstrániť Lightning port z iPhone X. A hoci sa v minulosti objavili správy, ktoré hovorili o jeho nahradení USB-C portom, Bloomberg tvrdí, že Apple ho chcel odstrániť úplne. Pokiaľ by k tomu došlo, iPhone X by neobsahoval žiaden otvor a spoliehal by sa iba na bezdrôtové nabíjanie. Práve jeho slabší výkon (nielen) v porovnaní s nabíjaním cez kábel a vyššia cena bezdrôtových nabíjačiek však Lightning port zachránili. Aspoň dočasne.

Apple momentálne pripravuje uvedenie svojej bezdrôtovej nabíjačky AirPower, ktorá bola predstavená pred rokom a ktorá sa kvôli technickým problémom dostane do predaja až túto jeseň. Nebude to znamenať, že tohtoročné iPhony prídu bez Lightning portu – práve naopak, dokonca by mali priamo v balení ponúknuť rýchlu nabíjačku.

Je však zrejmé, že Apple rád odstraňuje porty, keď to uzná za vhodné a presadzuje svoju víziu bezdrôtovej budúcnosti. Firma odstránila 3,5 mm jack a výrazne znížila počet portov na MacBookoch. Dá sa teda očakávať, že keď príde ten správny čas, z iPhonu úplne zmizne aj Lightning port. Stať by sa tak mohlo, keď sa Apple rozhodne, že bezdrôtové nabíjačky sú už dostatočne rozšírené a dostatočne výkonné.

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

Nabíjacia podložka Apple AirPower príde zrejme až v septembri

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit