Tento míľnik ohlásil Tim Cook počas predstavovania nových iPhonov.

Na úvod konferencie, počas ktorej Apple predstavil trojicu nových iPhonov a nové hodinky Apple Watch, sa Tim Cook rozhodol pochváliť priblížením sa k novému veľkému míľniku v histórií spoločnosti. Apple totiž čoskoro prekoná hranicu dvoch miliárd zariadení s operačným systémom iOS, ktoré odoslal do obchodov. Je to v skutku veľký úspech.

Pripomeňme, že Apple dosiahol miliardu predaných iPhonov v lete 2016. Štatistikami predaja iPadov sa nechváli, avšak analytici hovoria o viac ako 350 miliónoch predaných kusov. Celkové dodávky iPhonov a iPadov tak čoskoro prekonajú hranicu 2 miliárd kusov. Nejde však o predané kusy, ale o počet zariadení, ktoré Apple dodal do obchodov. 

Absolútna väčšina z predaných zariadení sú iPhony, ktoré už od svojho prvého predstavenia v roku 2007 pravidelne prinášajú revolučné novinky. V posledných rokoch však Apple čoraz viac súťaži na trhu s mobilnými zariadeniami so spoločnosťou Samsung a Huawei. Tieto spoločnosti sa pravidelne predháňajú v tom, kto predstaví lepšiu vlajkovú loď. 

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

iPhone XS, XS Max a XR: Toto sú slovenské ceny iPhonov pre rok 2018 (doplnené)

Značky: