Tento rok si už účtoval 1000 dolárov za stojan k monitoru.

Apple má kvalitné produkty a špičkový ekosystém. To treba zdôrazniť hneď na úvod článku. Na druhej strane má však zaujímajú cenotvorbu, ktorá nás niekedy dokáže naozaj pobaviť.

Príkladom tohto tvrdenia je napríklad tohtoročný monitor Pro Display XDR za cenu 5 000 dolárov. Táto cena sa týka iba samotnej obrazovky, za stojan si Apple pýta ďalšiu tisícku. Nechcete stojan? V takom prípade je k dispozícii VESA držiak za 200 dolárov.

Podobne zábavné konfigurovanie ponúka aj nový Mac Pro, ktorého cena začína od 6 000 dolárov. V najvyššej konfigurácii však za počítač zaplatíte až 52 750 dolárov. Okrem 28-jadrového procesora Intel Xeon, 1,5 TB pamäte RAM a 8 TB SSD úložiska dostanete aj šasi z nehrdzavejúcej ocele s kolieskami, ktoré uľahčia presúvanie počítača po pracovnom stole alebo kancelárii.

Pokiaľ zhodnotíte, že počítač nepotrebujete presúvať alebo že ho v prípade potreby zodvihnete, môžete si vybrať rovnaké šasi bez koliesok. Je o 400 dolárov lacnejšie…

Prečítajte si aj:

Nový Mac Pro v najvyššej zostavene bude stáť zrejme ako menší byt v Trenčíne

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit