Technologický gigant sa tak spája s ďalšími ľuďmi z oblasti filmov a seriálov, aby priniesol vlastný obsah.

Spoločnosť Apple sa rozhodla po 30 rokov vrátiť do popredia starý Spielbergov seriál Neuveriteľné príbehy, ktorý sa vysielal v rokoch 1985 až 1987 na obrazovkách americkej televízie NBC. Neuveriteľne príbehy, ako trochu napovedá názov, sa venoval v každej epizóde inému príbehu, ktorý mal zvyčajne strašidelnú alebo čarodejnícku tematiku. Seriál, hoci v osemdesiatych rokoch vyhral až päť cien Emmy, NBC zrušila už po druhej sérii.

Neuveriteľné príbehy sa stavajú tak prvou veľkou investíciou, potom čo Apple ohlásil, že chce v najbližšej dobe investovať až jednu miliardu dolárov do svojho vlastného obsahu. Investícia do seriálu by sa mohla relatívne rýchlo vrátiť, keďže režisérom seriálu bude Steven Spielberg.

Veľkou otázkou ostáva, cez čo chce Apple distribuovať svoje seriály. V súčasnej dobe využíva na menšie projekty svoju službu Apple Music, v ktorej seriály ale nemajú veľkú šancu na úspech. Možno teda Apple predstaví spolu so seriálom novú platformu pre filmy a seriály, podobnú Netflixu. Alebo iba využije svoj obchod iTunes.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Apple chce konkurovať Netflixu. Bude točiť vlastné TV seriály

Značky: